Общо шестима са задържани до момента в рамките на специализираната полицейска

...
</TD
>Общо шестима са задържани до момента в рамките на специализираната полицейска
Коментари Харесай

Общо шестима са задържани при разкритите наркооранжерии в Софийско

Общо шестима са арестувани досега в границите на специализираната полицейска интервенция, която тече от нощес, оповестиха пред публицисти от прокуратурата, съобщи Агенция " Фокус ". Разбити са две огромни наркооранжерии.  Едната е в село Равно поле до София, където са арестувани четирима души, а другата в село Томпсън до Своге, където са арестувани двама души, оповестиха от прокуратурата.

Прокурори и следователи са към момента на място в село Равно поле, където е открита голяма оранжерия за развъждане и преправка на наркотични субстанции. Оранжерията представлява паркинг, с към 15 влекача, скачени един за различен, а вътре са приспособени помещения за оглеждане на марихуана.

Двете открити оранжерии са обособени случаи, не свързани между тях. 

От прокуратурата оповестиха още, че оранжериите са обзаведени с високо технологично оборудване за развъждане на марихуана. По случая се работи от няколко месеца. Четирите лица, които са арестувани сега на полагане на грижи за продукцията в село равно поле, не са престъпно проявени. Там са открити над 1500 растения и огромно количество суха маса. Електричеството е обезпечавано със сериозен генератор, за който има обезпечено голямо количество гориво.

Старши комисар Атанас Илков заяви, че лицата, които са арестувани, правят и други действия, които им служат като заслон. Операцията е огромна и в днешния ден ще бъде довършена със събиране на всички нужни доказателства. 

Все още не са повдигнати обвинявания на четиримата, съпричастни към активността в село Равно поле. Ще започне  досъдебно произвеждане, следва и покачване на обвинявания и задържане за 72 часа.

Докато другите двама, от село Томпсън, към този момент са арестувани за 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане в съда за задържането им под стража. 

Двамата от село Томпсън са престъпно проявени. Единият е осъждан и е с голям брой престъпни проявления, в това число и грабежи. А другият има условно наказване.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР