Общо 2424 лица са осъдени през 2023 г. по внесени

...
</TD
>Общо 2424 лица са осъдени през 2023 г. по внесени
Коментари Харесай

2424 лица са осъдени по внесени актове на обвинителите от Окръжна прокуратура Пловдив 

Общо 2424 лица са наказани през 2023 година по импортирани прокурорски актове на обвинителите от Окръжна прокуратура – Пловдив, в чийто правосъден регион се намират Районна прокуратура – Пловдив и Териториалните отделения в Асеновград, Карлово и Първомай. Това излиза наяве от отчетния отчет за 2023 година на Окръжна прокуратура – Пловдив, който беше показан от окръжния прокурор Ваня Христева на годишно заседание в края на предходната седмица.

Гости на разбора за работата на магистратите бяха Мария Павлова, заместник-главен прокурор, Тодор Деянов, апелативен прокурор на гр. Пловдив, Румен Попов, заместник-апелативен прокурор на гр. Пловдив, Весела Евстатиева, зам.председател на Окръжен съд – Пловдив, ст. комисар, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи –Пловдив, представители на ДАНС, Групово дело БОП и други.

От годишния отчет излиза наяве, че през 2023 година прокурорите от региона на Окръжна прокуратура Пловдив са следили 1513 бързи производства. 933 е броят на следените досъдебни производства, свързани с наркотични субстанции.

Общо 403 са досъдебните производства за данъчни закононарушения, а за малолетни - 155.

355 са следените в региона на Окръжна прокуратура – Пловдив преписки за закононарушения, осъществени в изискванията на домашно принуждение. Основен дял от тях са за несъблюдение на заповед за отбрана, закана с ликвидиране и причиняване на телесна щета при изискванията на домашно принуждение.

На събранието бяха показани и целите на Окръжна прокуратура – Пловдив през тази година, като те са свързани с бързото и срочно привършване на делата.

Гостите на годишното заседание дадоха отлична оценка за работата на прокурорите от Окръжна прокуратура – Пловдив по всички типове индикатори.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР