Общинският съвет на Пловдив не може да се противопостави по

...
</TD
>Общинският съвет на Пловдив не може да се противопостави по
Коментари Харесай

Слави Георгиев: Отворена е вратичка Гергов да се вмъкне в Международен панаир Пловдив

Общинският съвет на Пловдив не може да се опълчи по никакъв метод, в случай че община Варна реши да продаде акциите в " Международен панаир Пловдив " на физическото лице. Единственото, което можем да създадем, е да упълномощим нашият представител в Общото заседание на акционерите на " Пълдин туринвест " да гласоподава " срещу ". Това съобщи от трибуната на пловдивския общински съвет самостоятелният общински консултант, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

По искане на 17 съветници беше свикана изключителна сесия на Общински съвет - Пловдив с една единствена точка - разискване на проблема с Международен панаир – Пловдив и взимане на съответните решения. В залата участват 39 общински съветници, от 51 по лист, двама са уведомили ръководителя, че са отвън града.

В началото на сесията заместник-кметът, който замества кмета, прочете определението на Окръжния съд, с което стопира вписването в ТР на смяната на капитала на смесеното сдружение " Пълдин туринвест " АД, до привършване на производството. 

" Международен панаир Пловдив " е тематика, която провокира доста страсти в Пловдив от десетилетия. Държа да отбележа, че постоянно, когато е имало нарастване на капитала на " Пълдин туринвест ", съм участвал на сесия – 2 през декември и 3 изключителни през януари, и съм дал своя вот срещу.

Как прекъсването на вписването по какъв начин ще се отрази на " Международен панаир Пловдив "? Никак. Вината на Общинския съвет е, че е отворил малка врата да се вмъкне посредством " Пълдин туринвест " в " Международен панаир Пловдив ". 

" Международен панаир Пловдив " е приватизиран през 2006-2007, с актове на Министерски съвет, а през 2017 година има непринуден отвод на Пловдив за присъединяване в ориста му. 

Днес би трябвало да решим дали да дадем единодушие акциите на община Варна да бъдат апортирани в " Международен панаир Пловдив ". Чрез това деяние   изцяло ще овладее " Международен панаир Пловдив ". Но посредством прекъсване на вписването " Международен панаир Пловдив " не се връща на Пловдив. Това може да стане само посредством национализация. 

" Международен панаир Пловдив " не се връща на Пловдив, тази борба е предходна преди 15 години. Нека жителите да са наясно, че общинските съветници също ги боли.

Г-жо Стойчева (б.а. - Тони Стойчева, ръководител на съдружие " Град на хората " ), вие сте били член на Съюз на демократичните сили, когато се е учредявал Увеселителен парк, когато кметът Чомаков е взел участие в дейностите за " Международен панаир Пловдив ", когато е признат през 2007 година разрушителен Общ устройствен план. Нямам спомен тогава вие да сте се разграничила. 2022 година внезапно се събудихте. Ехидната ви усмивка надминава всички граници, вие си вършиме политическа акция ", изясни Георгиев. 

Сесията е прекъсната за 10 минути по искане на ръководителя на групата на " Съюз за Пловдив ", с цел да се разиска проекто решение за гласоподаване.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР