Общинскиият съвет увеличи на 3000 лв. максималната финансова помощ, която

...
</TD
>Общинскиият съвет увеличи на 3000 лв. максималната финансова помощ, която
Коментари Харесай

Семействата с репродуктивни проблеми в Пловдив ще получават по-голяма финансова помощ

Общинскиият съвет усили на 3000 лева оптималната финансова помощ, която ще се оказва на жителите с репродуктивни проблеми на територията на община Пловдив. На последното съвещание съветниците одобриха смяна в правилника за финансово подкрепяне на фамилии, двойки и дами без сътрудник имащи репродуктивни проблеми, поданици на община Пловдив, с която оптималната сума бе повишена от 2000 на 3000 лева  През тази година Общински съвет към този момент гласоподава 29 хиляди лв., с които бяха подкрепени 15 кандидатстващи по програмата.

Припомняме, че по данни от отчета на краткотрайната комисия по член 7 от устав за финансово подкрепяне на фамилии, двойки и дами без сътрудник имащи репродуктивни проблеми, поданици на община Пловдив, за 2022г. с оказана финансова помощ са били родени 14 деца, от които две двойки близнаци.

През предходната година Общински съвет е дал своя вот 5 решения, с които са отпуснати малко над  122 хиляди лв., с които са били подкрепени поданици на община Пловдив, кандидатствали за финансово подкрепяне за лекуване на неплодородие. През 2022 година краткотрайната комисия е изготвила, а Общински съвет е одобрил 69 от подадените 73 заявки за финансова помощ. Данните в отчета демонстрират, че 47 от деклариралите присъединяване в програмата не престават своето лекуване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР