Общински съвет Благоевград одобри създаването Еднолично общинско дружество с ограничена

...
</TD
>Общински съвет Благоевград одобри създаването Еднолично общинско дружество с ограничена
Коментари Харесай

Създават ново общинско дружество Индустриални паркове 

Общински съвет Благоевград утвърди основаването Еднолично общинско сдружение с лимитирана отговорност под наименованието " Индустриални паркове – Благоевград " ЕООД. Това се случи по време на днешното изключително съвещание на локалния парламент. В рамките на първата точка от дневния ред локалните парламентаристи утвърдиха и седалището на сдружението, което ще се намира на площад " Георги Измирлиев “ № 1, както и предмета на неговата активност. Това оповестиха от Общински съвет Благоевград.

За краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на новото сдружение, до провеждането на конкурс, бе определен Стефан Вангелов Попов – Директор на Общинско дружество " Благоевград строй ремонт “. 

" Господин Попов го познавате всички. Посочили сме го като краткотрайно лице, тъй като задачата е да не назначаваме някой, който просто да взима заплата. Дано успеем да спечелим програмата, с цел да може да стартира развиването на Индустриалните паркове в Зелен дол и в някогашната казарма, където сме планували да има високотехнологичен парк “, сподели кметът Стоянов пред общинските съветници. 

По време на изключителното съвещание Общински съвет Благоевград даде позитивно мнение и по другите две точки от дневния ред, а точно: 

- оповестяване на поземлени парцели, находящи се в землището на с. Зелен дол, Община Благоевград - обществена общинска благосъстоятелност за частна общинска собственост;

- Даване на единодушие по реда на член 21, алинея 1, т. 8 от ЗМСМА за разрешаване разработване на Подробен организационен проект (ПУП) – изменение на проекта за регулация (ПР) на УПИ ХII- 71 в кв. 38 по проекта на ж.к. “Еленово-1 “, Благоевград за изменение на вътрешната регулационна линия към УПИ II-за парк и формиране на нов УПИ XII предназначен за парцел с идентификатор 04279.626.71 и парцел с нов идентификатор 04279.626.330 по КК на Благоевград, с предопределение за " публично обслужване “.

Извън дневния ред локалните парламентаристи утвърдиха изявление на общинския водач на Вътрешна македонска революционна организация – Благоевград Вангел Тодоров, който прочете декларация срещу основаването на Консулство на Р Сърбия в регионалния център. 

След привършване на дневния ред, ръководителят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри днешното постоянното съвещание.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР