Общински консултативен съвет по въпросите за младежта беше сформиран от

...
</TD
>Общински консултативен съвет по въпросите за младежта беше сформиран от
Коментари Харесай

Русенските младежи ще имат възможността да участват активно в общестевия и икономически живот на общината

Общински съвещателен съвет по въпросите за младежта беше образуван от Община Русе. Новосъздадената конструкция ще подкрепя работата на администрацията по въпросите, свързани с младежките политики, и ще даде опция на младежите да вземат участие интензивно в публичния и стопански живот на общината, както и ще ги приобщи в процеса на ръководство на локално равнище. Решението за основаването на организацията бе гласувано през месец септември 2023 година от Общинския съвет.

Общинският съвещателен съвет по въпросите за младежта е групов и непрекъснато настоящ орган, за чието действие бе признат устав на работа. Неговите членове могат да дават мнения по Общинския проект за младежта преди приемането му от Общинския съвет, както и да дават мнения по планове на нормативни актове и стратегически документи, които се отнасят до локалната политика за младежта. Финансирането на юношески начинания също ще бъде обсъждано от организацията, оповестяват от Община Русе. 

Заседанията на Общинския съвещателен съвет по въпросите за младежта ще могат да бъдат свиквани от неговия ръководител минимум два пъти в годината, както и по искане на минимум една трета от членовете му.

Община Русе афишира покана за набиране на оферти за включване в Общински съвещателен съвет по въпросите за младежта на:

-  представители на юношески неправителствени организации;

-  представители на неправителствени организации, работещи с и за младежите и осъществяващи активността си на територията на общината;

-  представител на национално представителни юношески организации по смисъла на член 22 от Закона за младежта, които правят активност на територията на община Русе;

-  представители на училищен препоръки от държавни, общински и частни учебни заведения на територията на община Русе;

-  ръководители на студентски препоръки от висши учебни заведения на територията на община Русе;

-  представители на бизнеса, браншови организации и синдикати, подпомагащи осъществяването на юношески политики и начинания.

Предложенията следва да са подписани от формален представител на организацията и да съдържат изчерпателна обосновка. Подаването им се прави в 30-дневен период от публикуването на актуалната покана на книжен притежател в деловодството на Община Русе или подписани с електронен автограф и изпратени на имейл [email protected].
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР