Община Русе ще проведе откриваща пресконференция по проект Равен старт

...
</TD
>Община Русе ще проведе откриваща пресконференция по проект Равен старт
Коментари Харесай

Представят проект за ранно детско развитие в общината

Община Русе ще организира откриваща конференция по план " Равен старт за щастливо бъдеще, посредством услуги за ранно детско развиване в община Русе ", която ще се организира на 24 януари /сряда/ от 10 ч. в постройката на Детска градина " Червената шапчица “ /филиал " Светилник “/ на ул. " Тодор Икономов “ 1, оповестиха от общината.

Проектът старира на 1 ноември 2023 година и е с интервал на осъществяване 7 месеца. Основната му цел е повишение на детското богатство, посредством даване на интегрирани здравно-социални просветителни услуги, в това число в домашна среда, както и други типове консултативна поддръжка за предварителна защита на рисковете от занемаряване на детето, понижаване на отрицателните трендове, свързани с детската беднотия, както и възстановяване качеството на живот в подтекста на Европейската гаранция за детето.

Отпуснатите финансови средства по плана са 111 344,85 лева, от които 85% са европейски средства и 15% - национално финансиране.

По време на конференцията ще бъдат показани опциите, които фамилиите ще имат за развъждането на деца в ранна детска възраст, посредством повишение на здравната просвета и предварителна защита на заболяванията при децата, фамилно консултиране и обмисляне и спомагателна педагогическа подготовка за повишение на учебната подготвеност на децата, образуване на наставнически умения, поддръжка, ранна намеса за деца с увреждания и усложнения в развиването. На срещата са поканени представители на медиите, организации, бъдещи и сегашни родители на деца до 7-годишна възраст, както и всички заинтригувани лица.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР