Община Пловдив ще поиска от държавата в лицето на Министерски

...
</TD
>Община Пловдив ще поиска от държавата в лицето на Министерски
Коментари Харесай

Пловдив иска емблематичен обект на културата от държавата

Община Пловдив ще изиска от страната в лицето на Министерски съвет един от най-емблематичните културно-исторически обекти в града - Одеона. Целта е ръководството на обекта да се даде на локалната власт за идващите 10 години, откакто предходният контракт е изминал през 2022 година, а в предишния мандат кметска администрация е проспала подновяването му.

Предложението за настояването на кмета посредством регионалния шеф до Министерство на културата е част от дневния ред за идната сесия на Общинския съвет, която ще се организира в сряда 17 януари, осведоми Plovdiv24.bg.

Припомняме, че има и други обекти, като Античния спектакъл, Римския спектакъл, къщите в Стария град, да вземем за пример, които са дадени за безплатно ръководство на община Пловдив, само че са държавна благосъстоятелност и са недвижими археологически културни полезности.

През последните 10 години Одеонът на Филипопол претърпя сериозна трансформация по отношение на възстановителни и реставрационни действия от страна на Община Пловдив. След като бяха вдигнати колоните, оправени бяха сцената и седалките, а на по-късен стадий беше, като бяха обособени алеи и се

След ремонта Одеона на Филипопол се трансформира е едно от обичаните места за разходка на пловдивчани и гостите на града. Надяваме се Община Пловдив да сътвори и повсеместен проект за потребление на зоната за културни събития, които да се организират там.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР