Община Пловдив ще изпрати до броени дни на служебния заместник

...
</TD
>Община Пловдив ще изпрати до броени дни на служебния заместник
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: В най-спешен порядък ще съдействам за почистването на коритото на Марица в Пловдив

Община Пловдив ще изпрати до броени дни на служебния заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи всички протоколи и документи, свързани с почистването на коритото на река Марица. Това стана ясно след среща, инициирана от кмета, на която участваха регионалният шеф и заместник-кметовете, и.

Служебният заместител министър-председател акцентира, че с цел да спомага за бърза и навременна процедура за старт на дейностите, държи общинската администрация да работи в цялостен синхрон с регионалната администрация.

Кметът напомни, че средствата от 1,5 млн. лв., отпуснати предходната година от страната, са налични в сметките на общината, само че дългите процедури по Закона за публичните поръчки попречват администрацията да си свърши съответно и навременно работата по реката. Той разясни, че разполага с протоколи от другите ангажирани ведомства, посредством които може да се задейства процедура при обстановка за необходимост.

Всички страни са на мнение, че коритото на река Марица в урбанизираната зона би трябвало със взаимни старания да бъде незабавно почистено, изключително с оглед последните наводнения в страната.

Общият сектор от р. Марица в регулацията на Пловдив е 13 км. Частта от реката в популации район е 5,1 км. Аварийните работи ще включват разчистване към мостовете, островните формирания в този сектор. Тези действия ще бъдат изпълнени в размера на отпуснатите средства и в съществуващото течение на реката. Едновременно с това се правят непрекъснато работи по разчистване на зелената растителност от общинските предприятия " Градини и паркове “ и " Чистота “, за които са отделени средства от общинския бюджет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР