Община Пловдив подготвя промяна в Наредбата за реда и условията

...
</TD
>Община Пловдив подготвя промяна в Наредбата за реда и условията
Коментари Харесай

Важни промени, които касаят хората на културата в Пловдив

Община Пловдив приготвя смяна в Наредбата за реда и изискванията за финансиране на планове по Програма " Култура “, част от Календара на културните събития, разбра Plovdiv24.bg.

На уеб страницата на администрацията е качен документът, който дефинира реда и методите за кандидатстване и финансиране на културни събития от страна на община Пловдив. Всъщност в огромната си част се резервират процедурните правила за кандидатстване, оценка, утвърждение, финансиране и отчитане на общинските средства в в този момент настоящата Наредба, като се цели облекчение на процеса. 

Екипът на заместник-кмет по просвета е създал и планувал към този момент и електронно подаване на плановите оферти и електронно отчитане на финансираните действия. Целта е дигитализирането на процеса да докара до по-голяма бистрота и гласност, а също и облекчение на културните оператори и общинските чиновници, които управляват плановете.

Заедно с това Община Пловдив създава и електронна система за кандидатстване и отчитане на планове по Наредбата за финансиране.

В плана за смяна е посочено, че се планува и друга смяна по отношение на финансирането на планове, като с изключение на книги на пловдивски писатели и значими за града издания ще се финансира и преводи на непознат език до стадий " електронна книга в PDF “, което ще разпространява пловдивските създатели, техните творби и град Пловдив зад граница.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР