Община Пловдив обяви обществена поръчка за спешно почистване на растителността

...
</TD
>Община Пловдив обяви обществена поръчка за спешно почистване на растителността
Коментари Харесай

В Пловдив е обявено частично бедствено положение!

Община Пловдив разгласи социална поръчка за незабавно разчистване на растителността от коритото на река Марица и обезпечаване на нейната проводимост. Прогнозната стойност на дейностите е 1 250 000 лв. без Данък добавена стойност, а с налога сумата става милион и половина. Заради нуждата от неотложно деяние е определена процедурата " Договаряне без авансово съобщение " и ще бъде подписан контракт с компания ПИМК, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Процедурата става допустима след оповестено от кмета отчасти бедствено състояние от 30 септември поради положението на речното корито. 

Предмет на публичната поръчка е предприемане на незабавни, неотложни и предаварийни работи за предварителна защита на риска от наводнения посредством разчистване на коритото на р. Марица от залесяване и замърсяване и обезпечаване на нейната проводимост. 

С комисия назначена със заповед № 22ОА2144/15.09.2022 година е открито съществуване на компрометирани сектори на съществуващите подпорни стени по двата бряга на Марица на територията на гр. Пловдив и съществуване на дървесни типове, които не разрешават гладко осъществяване на високи води, което води до понижена проводимост на водите на реката във всичките й сектори на територията на гр. Пловдив.

В незабавен порядък ще се почисти коритото в седем сектора, които са с понижена проводимост. Това е цялото продължение на реката на територията на Пловдив от  жп моста до заустването на река Пясъчник и преди оборудването за завиряване Марица.

Темата за буйната растителност в река Марица и опасенията от вероятно наводняване стана мотив за препирня в пловдивския общински съвет на съвещанието на 30 септември. Тогава съобщи, че се надява да няма катаклизми.  От градската администрация не са съобщавали да е обявявано отчасти бедствено състояние.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР