Община Пловдив обяви обществена поръчка за доставка на оборудване и

...
</TD
>Община Пловдив обяви обществена поръчка за доставка на оборудване и
Коментари Харесай

Вдъхват нов живот на една от емблематичните къщи в Старинен Пловдив

Община Пловдив разгласи социална поръчка за доставка на съоръжение и обзавеждане на презентационния център към археологически комплекс " Небет тепе - Бакалова къща ". Прогнозната стойност е над 118 000 с ДДС, а срокът за приемане на предложения или на заявки за присъединяване е до 6 януари 2023 година, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Бакаловата къща е избрана да изпълнява функциите на информативен център към " Археологически комплекс (АК) " Небет тепе " за план " По крепостните стени на Филипопол ". Информационно обслужване ще се реализира в реставрираната общинска “Бакалова къща " – ІІ етаж, където в три огромни стаи с обичаен възрожденски интериор ще се изнасят лекции, прожекции, ще се раздават осведомителни материали и продават книжни и електронни такива. Възрожденската сграда, реставрирана и въведена в употреба, е с изцяло приключени интериори. Проектът включва единствено съоръжение и покъщнина.

Бакаловата къща е избрана за Презентационен център. Той ще е обзаведен във възрожденски жанр - с миндери и стилни дървени мебели. Тук ще има приемен остъклен чардак и канцелария на уредника, която пък ще е оборудвана с компютърна настройка. Едната от стаите ще се трансформира в зрителна зала за 18 индивида и в нея ще има мултимедийна система за прожектиране. За панорамната площадка ще е нужен далекоглед, работещ с монети. 

Проектът " По крепостните стени на Филипопол " се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 ". По Оперативна програма “Регионално развитие” са отпуснати общо 6 996 594 лв., а съфинансирането от Община Пловдив е към 2 милиона лв.. Проектът включва Небет тепе и Източната врата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР