Община Пловдив не смята да се откаже доброволно от собствеността

...
</TD
>Община Пловдив не смята да се откаже доброволно от собствеността
Коментари Харесай

Какво ще се случи с автогара Юг, наистина ли отива в историята?

Община Пловдив не счита да се откаже непринудено от собствеността си в автогара " Юг " и разрешаването на разногласието би трябвало да мине през правосъдно дело. Становището на юристите от дирекция " Общинска благосъстоятелност " е изпратено до кмета посредством деловодната система на администрацията, заяви за Plovdiv24.bg шефът на дирекцията Николай Аджеларов. 

Темата за автогара " Юг " влезе в общественото пространство откакто компания. Община Пловдив по документи има 1180 идеални елементи, или една пета, от целия имот, който е с повърхност 5860 квадратни метра. Собственикът на компанията упорства общинският дял да бъде отписан с мотив, че има погрешно актуване.

" Независимо от претенциите за отписване на съображение погрешно формиран акт за общинска благосъстоятелност, ние държим на него. Смятаме, че господин Дошков мъчно ще потвърди в съда, че има цялата благосъстоятелност " - обобщи юридическото мнение Николай Аджеларов.

Според общинските специалисти, битката би трябвало да продължи до края даже при най-малък шас и по тази причина ще се мине през дело. Не е ясно дали кметът Димитров към този момент се е срещнал със мнението или изчаква коментара и на юристите от Правна дирекция, с цел да се подхващат идващите стъпки.

Трите пловдивски автогари преди години бяха в активите на държавното обединяване " Тракия автотранспорт ", преобразувано в следствие на " Хеброс бус ". През 1998 година със заповед на тогавашния министър на превоза Вилхелм Краус се открива процедура за приватизация на 80% от капитала на " Хеброс бус ". Акциите са добити от  и по този начин той се трансформира в най-големия транспортьор в града. 

При прекосяването на собствеността от държавна в частна, част от парцела на автогара " Юг " е останала " висяща " и общината я актува като общинска благосъстоятелност. Първото регистриране е направено още през 2002 година. Наличието на  съсобственост пречи на транспортния необут да се разпорежда с терена еднолично. Пред публицист на медията Дошков съобщи безапелационното си мнение, че автогара " Юг " ще бъде закрита, поради цялостна неефективност.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР