Община Пловдив не е получила нито лев дивидент от финансовите

...
</TD
>Община Пловдив не е получила нито лев дивидент от финансовите
Коментари Харесай

Община Пловдив не е получила нито лев дивидент от Панаира

Община Пловдив не е получила нито лев дял от финансовите резултати на Панаира, а докладите са правени за 10-годишен интервал. Това заяви пред Временната парламентарна комисия за панаира Таня Юриева, шеф Дирекция " Стопански действия “ в Община Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

От 2006 до 2009 година Международен панаир Пловдив осъществя облаги – 4.3 млн. лв. през 2007 година, 8.9 млн. лв. през 2008 година, 9 млн. лв. през 2008 година и 643 000 лв. през 2009 година. " В учредителния протокол на сдружението е записано, че дивидентите от облагата би трябвало да бъдат насочвани към ремонт на обществена инфраструктура - детски градини, ясли и домове. По всички в този момент настоящи закони в страната ни би следвало годишно да се приема доклада на комерсиалното сдружение на Общо заседание и да се разпределят дивидентите “, означи Юриева.

Но това не е по този начин. Едва на 30 ноември 2020 година сдружението приема годишен финансов доклад за времето от 2010 до 2019 година. Панаирът е на загуба от 2010 до 2015 година, само че през 2016 година има облага от 10 795 млн. лв.. През  2018 година регистрира облага от  3.810 млн. лв.  и през идващите, до 2021година, още веднъж е на загуба.

Не разпределената облага и дивиденти за община Пловдив е в размер на 21 млн. лв., а непокритата загуба е от 26 366 млн. лв., видно от доклада.

" Независимо от загубите и облагите община Пловдив не е получила дивиденти нито от Панаира, нито от сдружението " Пълдин туринвест, което е по-печелившото " сподели още Юриева. Там режимът за докладите е същият – за 10-годишен интервал от време. Това точно разрешава на сдружението да не разпределя дивиденти, добави общинският експерт.

" Това е оригиналност в международното счетоводство ", възкликна депутатът Румен Гечев. Трябва да срещнем българското общество с този удивителен опит - доклади за 10 години. Дружествата по света имат всяка година, само че в Пловдив очевидно са доста изобретателни “, добави той.

Председателят на Парламентарната комисия за панаира предложи да се ревизира дали няма празнина в нашето законодателство по повод докладите на сдруженията и в случай че е по този начин тя да се попълни законово.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР