Община Пловдив кандидатства с 9 проекта по новата програма на

...
</TD
>Община Пловдив кандидатства с 9 проекта по новата програма на
Коментари Харесай

Пловдив кандидатства за 22,5 млн. лв. за училища и ясли

Община Пловдив кандидатства с 9 плана по новата стратегия на МОН за просветителна инфраструктура, чийто период за банкет завърши на 10 януари. Това заяви кметът, предава Plovdiv24.bg .

Планирано е да се изградят три нови ясли - в " Северен " зад учебно заведение " Пейо Яворов " с 4 нови групи, в " Тракия " зад " Акваленд " за 8 групи и в " Южен " до пандиза, посочи заместник-кметът. 

В листата са включени и три учебни заведения - Математическа гимназия - първи стадий до хотел SPS, " Св. Патриарх Евтимий " зад мол " Пловдив " единствено за гимназиалния клас, ОУ " Княз Александър I ". 

Предишната поръчка за " Княз Александър I " е прекъсната. Отпуснатите 5 милиона няма да се връщат на 100%, като е контрактувано, че 3 милиона от тях ще се трансферират за физкултурен салон на " Яне Сандански ", изясни Темелков.

Изграждането на новата база на МГ е по сериозен план, който планува кампус върху 10 000 кв. м. Ако планът бъде утвърден в този момент за финансиране от МОН, ще се осъществя стадий I, а втори и трети стадий ще бъде с друго финансиране. 

Отговор се чака до 60 дни.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР