Община Пловдив е пуснала обществена поръчка за ремонт на покрива

...
</TD
>Община Пловдив е пуснала обществена поръчка за ремонт на покрива
Коментари Харесай

Протече покривът на Община Пловдив

Община Пловдив е пуснала социална поръчка за ремонт на покрива на постройката на пл. " Стефан Стамболов " 1, видя  Plovdiv24.bg. Стойността на ремонтните работи е 320 000 лв. с Данък добавена стойност.

Констатираните течове в пространствата при мансардният етаж, са в резултат на

проблеми свързани с компрометирани ламаринени сектори, както при скатният покрив, така и по покритието с " шифърни “ квадратни плочки от поцинкована ламарина по мансардните стени, написа в документите по актиалното положение на постройката.

Строително- монтажни/ ремонтни работи засягат дървената покривна структура в компрометирани участъци; ремонтни действия по компрометирани ламаринени сектори, както при скатният покрив, по този начин и по покритието с " шифърни “ квадратни плочки от поцинкована ламарина по мансардните стени, полагане на защитна багра по ламаринен скатен покрив и покритието с " шифърни “ квадратни плочки от поцинкована ламарина по мансардните стени, премахване на деструктирана мазилка по комини и полагане на нова, отремонтиране или монтиране на  нови покривни капандури с размери и форма на съществуващите.

Осмоъгълната кула - латерна, се нуждае от препокриване и от поправяне на стените, ново остъкляване, боядисване на парапета и други.

Подмяна на водосточни тръби, висящи и стоящи улуци. 

Към документите има и проложено единодушие от НИНКН, защото постройката е монумент на културата от локално значение. Срокът за осъществяване на ремонтните действия не би трябвало да е по-малък от 2 месеца и не повече от 8 месеца от датата на възлагателното писмо. Датата за подаване на документи по присъединяване в поръчката е 10 ноември.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР