Община Бургас напомня на всички родители на деца във възраст

...
</TD
>Община Бургас напомня на всички родители на деца във възраст
Коментари Харесай

Важно за родителите! На 10 април започва приемът в бургаските ясли и детски градини

Община Бургас припомня на всички родители на деца във възраст за записване в ясла, детска градина и полудневни подготвителни групи към учебни заведения, че на 10 април, сряда, в 08.00 часа електронната система за банкет: https://www.dzburgas.org/ ще бъде задействана в режим за кандидатстване.

Най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако детето е живяло повече от 2 години на заявения непрекъснат или сегашен адрес, попадащ в прилежащия регион на желаната детска градина, ще получи 300 точки. За съпоставяне – дете с непрекъснат или сегашен адрес, отвън съответния съседен регион към детската ясла или градина, ще получи едвам 1 точка. При записани деца за банкет в една и съща градина с еднакъв брой точки под внимание се взима времето на регистрация.

Важно е да се има поради, че информацията за детски ясли, градини и подготвителни групи в учебни заведения, предоставена в електронната система за записване, касае съответните Центрове за административни услуги, а не жилищните комплекси. Най-често срещаната неточност е родители от ж.к. " Възраждане “ да посочат детско заведение в регион " Възраждане “ и по този начин детето им да бъде записано в градина в ж.к. " Меден рудник “.

За да се избегнат злоупотреби, заявеният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се ревизира по длъжностен път от дирекция ГРАО.

Свободните места за банкет в детска ясла и градина общо на територията на община Бургас са 2400, като надлежно за ясла са 900, а за детска градина - 1500.

Кандидатстването за банкет в независими ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към учебни заведения ще продължи от 08.00 часа на 10-ти до 18.00 часа на 24-ти април.

Резултатите от първо класиране ще бъдат оповестени от 10.00 часа на 8-ми май, а родителите на класираните деца би трябвало да ги запишат в детското заведение, в което за признати от 10-ти до 16-ти май. Родителите на неприетите на първо класиране деца могат да трансформират реда на желанията за второ класиране от 22-ри до 30 май.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР