Община Бургас напомня на всички домоуправители, че съгласно Закона за

...
</TD
>Община Бургас напомня на всички домоуправители, че съгласно Закона за
Коментари Харесай

Важно за всички, които имат домашни любимци

Община Бургас припомня на всички домоуправители, че според Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност - /ЗУЕС/, всеки притежател, ползвател или жител е задължен да впише в домовата книга домашните любимци, които се отглеждат и се извеждат на публични места. За кучетата е належащо в домовата книга да бъде вписан и номерът на ветеринарномедицинския паспорт.

Домоуправителите на входовете на здания, които са в режим на етажна благосъстоятелност, са длъжни в 30-дневен период от вписването в книгата на етажната благосъстоятелност да дават информацията на Областната дирекция по сигурност на храните и на Общината.

В осъществяване на законовите условия в период до 15.03.2023 година всеки шеф на етажна благосъстоятелност на територията на община Бургас следва да подаде информация в Общинска администрация – Бургас /на гише или по ел. поща obshtina@burgas,bg/ за броя на вписаните в книгата на етажната благосъстоятелност домашни любимци – кучета.

Регистрацията на домашните любимци е значима стъпка за тяхното вярно развъждане. След като информацията за обещано животно постъпи в Община Бургас, специалисти издават наставления на неговия притежател то да бъде записано по надлежния ред и да му бъде подложен чип. Това е от своя страна е предварителна защита към изоставянето на домашни любимци на улицата.

Информираме, че за несъблюдение на отговорностите по Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, на домоуправителя се постанова санкция от 300 до 1000 лв..
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР