Областният управител предприе редица действия във връзка с търсене на

...
</TD
>Областният управител предприе редица действия във връзка с търсене на
Коментари Харесай

Областният управител се захвана казуса с огромните ВиК проблеми на Долно Езерово и Лозово

Областният шеф предприе редица дейности по отношение на търсене на решение по отношение на големите проблеми при осъществяване на ВиК плановете в бургаските квартали Долно Езерово и Лозово. Това се постанова, тъй като локалните хора са сложени в извънредно неподходящи условия и те алармират, че с изключение на митингите от преди няколко дни, ще преминат към гражданско непокорство.

Пламен Янев насрочи работна среща на 12 септември в постройката на Областна администрация с представители на Министерство на регионалното развитие, Община Бургас, Български ВиК холдинг, ВиК Бургас, реализатори и подизпълнители на плана на територията на Долно Езерово и Лозово, както и жители на двата пострадали квартала. Тази среща е нужна, с цел да може всички страни да изложат своите визии за същността на казуса и да се сформира проект за неговото най-бързо решение.

Областният шеф изиска от Министерство на регионалното развитие и ВиК холдинга да започват вътрешна инспекция по отношение на:

-         редовността на извършената социална поръчка по отношение на осъществяването на този проект;

-         опцията за основателно и законосъобразно удължение периода на изпълнителя;

-         съблюдаване на периодите, както и дали всички действия са изпълнени съгласно изискванията, с които компанията реализатор е спечелила публичната поръчка

-         качеството на материалите и строително монтажните действия, защото има голям брой сигнали от жителите, че същите са извънредно некачествени.

Пламен Янев изиска от Община Бургас и Регионална инспекция за опазване на околната среда да продължат регулярно да мерят качеството на въздуха в двата бургаски квартала – Долно Езерово и Лозово, като с цел да бъдат оптимално справедливи, е препоръчано те да се реализират най-малко два дни след превалявания в регионите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР