Областният управител на Русе Данаил Ковачев получи благодарствен адрес от

...
</TD
>Областният управител на Русе Данаил Ковачев получи благодарствен адрес от
Коментари Харесай

Областният управител на Русе Данаил Ковачев получи благодарствен адрес от кмета на Две могили

Областният шеф на Русе Данаил Ковачев получи признателен адрес от кмета на Община Две могили Божидар Борисов, оповестиха от Областна администрация - Русе. Поводът е своевременната реакция и подхванатите съответни ограничения от Ковачев и екипа му по време на бедствената конюнктура от края на предишния месец, когато тук-там в района имаше значителни снеговалежи, които доведоха до блокирането на редица пътни артерии и оставиха без ток, вода и връзки десетки обитаеми места.

Най-усложнена бе ситуацията в Борово, Ветово и Две могили, като и в трите общини беше оповестено бедствено състояние.

" Приемете моите най-искрени благодарности за оказаното подпомагане в спешната обстановка по премахване на вредите от снежната стихия и възобновяване на електро- и водоснабдяването на популацията от град Две могили и селата в общината “, се споделя в написаното от Борисов до Ковачев.

" Благодаря Ви за положителната организация, взаимоотношение и бързата реакция по време на бедственото състояние в община Две могили. Доброто съдействие сред нашите институции спомогна за бързото превъзмогване на спешната обстановка в обитаемоте места от общината “, добавя кметът на Две могили.

Припомняме, че след молба от негова страна регионалният шеф изиска поддръжка от военнослужещи и техника от състава на Военно формирование 32420. Освен в разчистването на снегонавяванията, военните помогнаха за унищожаване на паднали дървета и клони, както и обезпечаване на бърз достъп на чиновниците на Електроразпределение – Север до най-проблемните сектори. Също по този начин екипите от състава на Сухопътните войски, снабдени с водоноска, осигуриха артикули от първа нужда на хората от обитаемоте места в общината. Личният състав и техниката от състава на Въоръжените сили действаха по предписание на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и с разрешението на министъра на защитата Тодор Тагарев.

От своя страна регионалният шеф Данаил Ковачев е безапелационен, че положителното взаимоотношение сред държавна и локална власт е в основата на обезпечаването на по-добри условия за живот на хората в съответните обитаеми места.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР