Обичаната учителка от Английската гимназия Пенка Начева е починала преди

...
</TD
>Обичаната учителка от Английската гимназия Пенка Начева е починала преди
Коментари Харесай

Почина любима учителка от Английската гимназия

Обичаната учителка от Английската гимназия Пенка Начева е умряла преди дни, оповестиха в мрежата покрусени нейни някогашни възпитаници. Преводачът и публицист Елена Кодинова си спомни за госпожа Начева и описа преживелица от една ученическа бригада, когато била хваната в издънка от учителката по физкултура: 

Пенка Начева бе един от най-любимите ми учители в гимназията. В предварителен клас, до момента в който живеех в пансиона, ходех по нея и Даракчиев като пале и ги питах: " Кога ще ме вземете в тима по волейбол? “. Взе ме най-после, аз идвах от детския тим на “Марица “ въпреки всичко и стопирах да упражнявам там, когато отидох в гимназията. Пенка Начева ни тренираше.

В 9-ти клас ми пребърка багажа по време на бригада. И аз тъй като тогава нито пушех, нито пиех, нито се занимавах с мъже, а четях добродушно международна класика, до момента в който съучениците ми край мен се веселяха и сваляха, всички си бяха наблъскали цигарите и пиенето в моя багаж. И Пенка Начева ме поглежда ужасена – аз съм от тима й по волейбол – и споделя: " Елена, доста съм разочарована. “ Но не мога да издам четата и споделям: " Другарко, не знам какво да ви кажа. “ Тя ме пожали тогава, схвана истината.

Светла й памет на Пенка Начева! Беше страховит преподавател! Един от тези, които ще помня цялостен живот.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР