Новосформираната алея на будителите в Караманово се превърна в притегателен

...
</TD
>Новосформираната алея на будителите в Караманово се превърна в притегателен
Коментари Харесай

Деца рисуваха будители в Караманово

Новосформираната алея на будителите в Караманово се трансформира в привлекателен център за празничните прояви, отдадени на 1 ноември – Ден на националните будители. Вече са изложени в действителен растеж три фигури на Христо Ботев, Васил Левски и Иван Вазов, като се чака в околните дни към тях да се причисли Алеко Константинов.

По концепция на настоятелството на Народно читалище " Светлина “ бе разгласен конкурс за рисунка или апликация под наслов " Моите будители “. От четирите учебни заведения на територията на община Ценово, област Русе, се включиха повече от 30 участници. В картините с изключение на обичайни изображения на възрожденци, борци за национална независимост, книжовници и създатели, имаше и облици на обичани учители, библиотекари и здания на културни институти. С картините беше подредена галерия във фоайето на читалището, която може да се прегледа от жителите и гостите на обитаемото място.

В празничния ден ученици на Детска градина " Радост “ посетиха библиотеката на читалището. Малките палавници авансово бяха подготвили книгоразделители. На тънката линия беше подложен облика на Паисий Хилендарски на фона на българския трикольор. Малките девойки и момчета рисуваха облиците Христо Ботев, Васил Левски, Захари Стоянов, Алеко Константинов и Иван Вазов.

Те направиха и опити да изпишат част от буквите на българската писменост. Няколко часа минаха в занимателни игри и развлечения. Читалищният секретар Петя Герасимова подари на дребните гости поредност от детски книжки, отдадени на български владетели от Първото и Второто българско царство. Децата сигурно в този празничен ден ще запомнят и един необикновен жест на добрина. Случаен минувач, пристигнал на посетители в Караманово, купи и подари на всяко дете сладкиш за празника.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР