Нови шест електробуса тръгват от днес по улиците на Благоевград,

...
</TD
>Нови шест електробуса тръгват от днес по улиците на Благоевград,
Коментари Харесай

Шест нови електробуса тръгват по улиците на Благоевград

Нови шест електробуса потеглят от през днешния ден по улиците на Благоевград, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg.  

На публична гала пред жителите и гостите на града бе направена презентация на транспортните средства, които ще обслужват линия №12, която обгръща кв. " Грамада “, автогарата и гарата, бул. " Джеймс Баучер “ и Плажа.

Специален посетител на събитието бе заместник-министърът на Регионалното развиване и благоустройството Ангелина Бонева, която е и началник на ръководещия орган на Оперативна стратегия " Региони в напредък “.

" Това е екологичен, това е чист, това е зелен превоз, прелъстителен и доста по-тих ", сподели тя пред присъстващите. 

Кметът на Благоевград Илко Стоянов от своя страна благодари на целия екип на плана и на Министерство на регионалното развитие за взаимната работа. " Само за година успяхме да създадем по този начин, че нещо, което изглеждаше невероятно, се случи ", добави той.

На презентацията и водосвета пред обществеността на пл. " Георги Измирлиев “ участваха: 

Кметът на Община Благоевград Илко Стоянов, Г-жа Ангелина Бонева, заместник-министър на Регионалното развиване и благоустройството и началник на ръководещия орган на Оперативна стратегия " Региони в напредък “, господин Александър Мацурев, заместник-областен шеф на област на област Благоевград с административен център Благоевград, господин Радослав Тасков, ръководител на Общински съвет Благоевград, госпожа Мария Петрова, заместник-кмет по стопанска система, финанси и европейски планове, Мирослав Кюпов, шеф на " Еко превоз “ – Благоевград ЕООД, господин Арда Адеш, представител на компания " Карсан “, господин Николай Недялков, представител на " Булбус трейд “ ООД, екипът по плана, представители на общинска администрация, жители и медии. 

Електробусите са закупени по план BG16RFOP001-1.008-0010-С01 " Интегриран градски превоз на град Благоевград ", финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020г, в границите на който са доставени и инсталирани и 3 двойни зарядни станции.

Основната цел на плана е повишение качеството на живот на жителите и понижаване на отрицателните въздействия върху околната среда посредством възстановяване на изискванията и повишение на привлекателността на всеобщия публичен градски превоз на територията на Благоевград. 

Проектът е с бюджет от 5 621 412,82 лв., от които 4 343 025,05 лв. са безплатна финансова помощ и 1 278 387,77 лв. са личен принос на Община Благоевград.

Продължителността на плана е 48 месеца.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР