Новата сграда на детска градина Каменица“ ще е готова да

...
</TD
>Новата сграда на детска градина Каменица“ ще е готова да
Коментари Харесай

Чудесна нова детска градина отваря врати в Пловдив

Новата постройка на детска градина " Каменица “ ще е подготвена да посрещне своите 130 деца през януари 2024 година. В това се увериха кметът на регион " Централен “ и заместник-кметът по строителството на Община Пловдив инж..

Заедно с шефа Илиана Христова и представител на компанията реализатор на обекта те направиха оглед на готовите спални пространства, където към този момент се сглобяват леглата. Напълно оборудвани с професионална техника са и кухненските блокове, пералните и сервизните пространства. 

До края на годината остава да се сглоби и подреди и останалата покъщнина, за която през октомври общината разгласи и избра реализатор по обособена социална поръчка. Монтирани са и оборудванията в салона за физкултура, музикални и театрални изяви.

По-рано през септември завърши и огромната работа по строителството на постройката, построена по всички модерни условия за образование и безвредни игри за деца. Още през 2019 кметът инициира кандидатстването за градеж на нова постройка с европейско финансиране след извършено разискване с родителите. Идеята му беше в новия корпус, построен в двора на СУ “Паисий Хилендарски ", да има място за деца в 2 нови групи и по този начин те да станат общо 6.

Преди старта на строителството децата бяха преместени във филиала на ДГ " Перуника “ на ул. " Лъджене “.

" След акт 16 и въвеждане в употреба на постройката, тя следва да бъде вписана и във всички държавни регистри, с цел да бъде разгласен банкет. Предстои с шефа и родителите да обсъдим желанията им в кои от постройките да останат децата, защото коментирахме опцията филиалът на " Перуника “ с четирите групи да бъде част от ДГ " Каменица “, сподели Стаменов и добави, че с изключение на да следва политиката на региона за право на избор на всяко дете, ще продължи да работи и за разширение на сградния фонд на образователните и детските заведения.

Изграждането на новата постройка е на стойност малко над 4 милиона лв., а средствата са обезпечени по план " Реконструкция, преустрояване и създаване на просветителна инфраструктура в 2 детски градини в град Пловдив " по Оперативна стратегия " Региони в напредък “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР