Новата форма на обучение за повечето от нас е добре

...
</TD
>Новата форма на обучение за повечето от нас е добре
Коментари Харесай

Шефката на РУО Пловдив: Новата форма на обучение ни е добре позната

Новата форма на образование за множеството от нас е добре позната. Ако се върнем 2020 година, ние бяхме една от областите, която първа се оправи, и то доста сполучливо, и то освен в град Пловдив, а и в другите населени места. Натрупан е опит, който ни направи по-спокойни и по-уверени. Това сподели особено за Plovdiv24.bg началникът на РУО Пловдив, в отговор на въпроса по какъв начин стартира онлайн образованието в региона, въведено поради грипната зараза. 

По думите на Киркова, този път са нямали никакво време, работили са събота и неделя.

" Много от децата и родителите си бяха не запомнили паролите, някъде не бяха основани и виртуални класни стаи - в първи и втори клас. В дребните класове тази форма не се употребява регулярно като част от просветителния процес и за помощни материали.  Ние сме много огромна област, имаме доста средищни учебни заведения, където се събират деца от най-различни места, по тази причина си имахме и много цветни проблеми. Но какво да вършим. Още в събота помолих да ми алармират където има непреодолими проблеми. Разчитах доста на това, че съответният директор познава спецификата на читалището, познава родители и материалната база и може да взима най-хубави решения за организацията на място ", уточни Киркова.

" Имаме уверението, че всичко е наред. Разбира се, в най-малките обитаеми места има учители, които преподават на по две-три деца. На останалите се отпечатват и раздават хартиени материали. За нас е значимо най-малко едно-две деца да съумеят да открият контакт онлайн ", описа още Киркова.

Началникът на РУО - Пловдив изясни още, че шефът е задължен да раздаде устройства на учителите, а по нормативна база родителите би трябвало да обезпечат за децата си. Въпреки това в множеството учебно заведение в региона има задоволително устройства и техника, които са обезпечени по планове. Въпросът е свързан с това да се пазят и съхраняват вярно. В това отношение шефовете би трябвало да преценят по какъв начин да работят и на кого да раздадат устройствата. 

Киркова уточни още, че от през днешния ден е постъпил само един сигнал от родител на дете в ОУ " Христо Ботев " в Асеновград, че не може да откри връзка и да се включи към онлайн процеса поради интернет. Има и обстановка, произлизащи от това, че за някои това им е за първи път, изключително при малките възпитаници. 

Покрай комплицираната организация и дребното време за основаването и е имало и някои благи и занимателни истории, сподели Киркова.

" Днес детенцето на една от моите служителки в деловодството беше при нас по време на онлайн образованието, в РУО. Мило беше да го следя и да споделям с него. Той учи в първи клас. Беше убеден. Някои деца са доста по-подготвени и от нас, възрастните и приемат това като естествен развой ", описа още.   

Тя изясни, че часовете са понижени. За най-малките са по 20 минути, а за останалите по 30 минути. Заради умората, след всеки час би трябвало да има междучасие, децата да погледнат на открито, да си отворят очите за малко.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР