Нова пречка се изправя пред реконструкцията на улица Даме Груев.

...
</TD
>Нова пречка се изправя пред реконструкцията на улица Даме Груев.
Коментари Харесай

Нова пречка пред ремонта на улица Даме Груев

Нова спънка се изправя пред реконструкцията на улица " Даме Груев ". Собственикът на автосервиза на номер 25, намиращ се в отсечката от ул. " Тодор Александров " до бул. " Кукленско шосе ", апелира в Административния съд изземването на парцела, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Съдът е отхвърлил настояването на Стефан Ковачев за прекъсване на предварителното осъществяване на заповедта на кмета, издадена на 12 октомври 2022 година Определението предстои на обжалване в 7-дневен период пред Върховния административен съд. Едновременно с това обаче за 16 ноември в пловдивския административен съд е планувано друго дело, на което ще се разисква законосъобразността на заповедта.

Стефан Ковачев показва в жалбата си, че в автосервиза работят две компании. От общината декларират, че парцелът се владее без правно съображение, тъй като отчуждителните процедури са завършени и обектът е общински. На притежателите е платено обезщетение от близо 30 000 лв., а след обжалване пред Районния съд, а след това и пред Окръжния съд, оценката е повишена и спомагателната сума също е изплатена. 

Съдебните процедури не стопират осъществяването на заповедта за изземване, а по самата улица " Даме Груев " могат да се правят действия, изясняват адвокати.

Другата общинска къща ще бъде съборена, откакто наемателите се изнесат.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР