Нова организация на работа на общинските предприятия Чистота и Градини

...
</TD
>Нова организация на работа на общинските предприятия Чистота и Градини
Коментари Харесай

Нова организация на работа на Чистота и Градини и паркове

Нова организация на работа на общинските предприятия " Чистота " и " Градини и паркове " приготвя заместник-кметът по екология и опазване на здравето, заяви той пред публицисти, предава Plovdiv24.bg .

Шест екипа отстраняват падналите и изпочупените дървета, изумени от мокрия сняг от събота и неделя. Районните кметове и еколози са създали оглед и изготвили лист на всички проблематични места и " Градини и паркове " работят по този лист. До края на седмицата ще бъдат отстранени вредите в целия град, увери Стоянов. 

В зависимост от температурите е допустимо да се направи миене с маркуч на улиците, с цел да се почисти мръсотията. 

Стоянов възнамерява да се направи проучване на всички дървета с томограф, закупен преди време, който се съхранява в " Градини и паркове ". Изготвянето на паспортизацията ще помогне при планирането на санитарната резитба и отстраняването на заболели дървета. 

" Фитосанитарната експертиза на еколозите може да покаже, че дървото е крепко. Томографът изследва дървесината от вътрешната страна и демонстрира дали има гнилости и вредители " - изясни зам.-кметът. 

Предстои да се направи обезщетително залесяване на унищожените от снега дървета. Такъв е казусът с бул. " Санкт Петербург ", където от 82 чинара са счупени 34. 

Новата организация на работа на " Градини и паркове " и закупуване на нова техника се постанова, поради големия брой неизпълнени заповеди на районните кметове за премахване на рискови или заболели дървета.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР