Нова организация на Дунав мост при Русе е въведена от

...
</TD
>Нова организация на Дунав мост при Русе е въведена от
Коментари Харесай

Ремонтът на Дунав мост при Русе: Зам.-областният управител каза, че се предприемат всички мерки да се избегне струпване на автомобили

Нова организация на Дунав мост при Русе е въведена от през днешния ден до 15 юни. Както Ruse24.bg ви заяви, тя се постанова заради осъществяването на спешен ремонт на настилката на оборудването. На място със обстановката се срещна заместник-областният шеф Георги Георгиев, който дава отговор за съгласуване на дейностите сред институциите, оповестиха от Областна администрация-Русе.

Той изиска от компанията реализатор и държавните структури, които имат отношение по въпроса предприемане на ефикасни ограничения и дейности, тъй че да не се утежнява трафикът и да не се затруднява прекосяването на туристи и тежкотоварни коли.

" Настоящият ремонт е належащ и пътуващите през Дунав мост при Русе би трябвало да проявят схващане, тъй като предприеманите сега действия ще обезпечат по-добри експлоатационни условия по време на идния главен ремонт на оборудването и по този начин няма да се стига по никакъв метод до цялостното му затваряне “, разясни заместител регионалният шеф Георги Георгиев.

Той отдаде огромно значение и на нуждата от даване на точна и съответна информация пред обществеността от двете страни на река Дунав при пораждане на възможни проблеми и закъснение на ремонтните действия. Георги Георгиев уточни още, че е основана организация вследствие на която при струпване на изчакващи леки коли се подхващат облекчени инспекции от граничните управляващи във връзка с български и румънски жители. Според заместник-областния шеф предпочитано би трябвало да се работи с фокус върху даване на опция за възнаграждение онлайн на таксата за прекосяване през моста.

За изкърпването на настилката поетапно се затварят дребни сектори, по които се правят действия и в двете ленти, като трафикът се пренасочва в свободната лента. Дейностите започнаха през днешния ден сутринта в платното в посока Гюргево и се планува да се правят единствено в светлата част на денонощието. През нощта няма да има ограничавания за прекосяване през оборудването. Трафикът се контролира от пътни знаци и сигналисти. Аварийното изкърпване на настилката е належащо, с цел да се подсигурява безвредното пътешестване през оборудването. Дейностите ще спомогнат и да не се лимитира изцяло трафика по време на идния главен ремонт на моста.

Във връзка в края на идната седмица се възнамерява среща сред управлението на Областната администрация и Префектурата в Гюргево дружно с институциите, имащи отношение по тематиката. Предвижда се ремонтът да стартира през юли като строителните работи ще се извършват без прекъсване на придвижването, а трафикът ще се контролира със светофар. Ще се работи всекидневно по 10-12 часа дневно, през светлата част от денонощието. Работният развой ще се провежда и прави поетапно на сектори по този начин, че транспортните средства да минават в двете посоки в платното, в което не се извършват строителни работи.

Припомняме, че от въвеждането на оборудването в употреба – преди 70 години, до момента главен ремонт не е осъществяван. Преди повече от 22 години е правено подсилване на фугите, а през 2011 година е сменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Техническият план за ремонт на оборудването планува цялостна замяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничаващи системи, маркировка и други. Изпълнител на главния ремонт на Дунав мост е ДЗЗД " Дунав мост “.

Стойността му е 44 877 228,68 лева с Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване на строителните работи по контракт е 730 дни. Строителният контрол ще реализира ДЗЗД " Дунав мост-ПИИ-Строл “. Стойността на техния контракт е 848 400 лева с Данък добавена стойност.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР