Нов протест пред Съдебната палата ще има в четвъртък,

...
</TD
> Нов протест пред Съдебната палата ще има в четвъртък,
Коментари Харесай

Тодор Бараков: Не! на снизхождението за дрогираните престъпници зад волана, които убиват хора по пътищата!

Нов митинг пред Съдебната палата ще има в четвъртък, 9 февруари. Мирната проява на близки и родственици на починалите в злополуката край Кадиево Тодор Бараков и Виктор Василев ще се организира час преди следващото правосъдно съвещание, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

За митинга заяви бащата на Тошко - Тодор Бараков:

" Приятели, на 09.02.2023 година от 12.30 часа ще излезем за единадесети път на кротичък митинг пред Съдебната палата в Пловдив, с цел да кажем своето " Не! " на снизхождението за дрогираните нарушители зад кормилото, които убиват хора по пътищата!

Ние няма да се откажем, колкото и отлагания и шиканирания на делото да предизвикаха Петър Маринашки и бранителите му! Тези хора нямат съвест, само че циркаджийските осъществявания, които предизвикаха отсрочване делото, няма да ни спрат! Справедливостта постоянно идва и даже късно, " въздава " на всекиму заслуженото!

Няма да допуснем делото да потъне в давност и Петър Маринашки " тихомълком " да получи леко наказване!

Очаквам за следващ път да ни подкрепите и да присъствате на митинга. Благодарен съм на всички, които отделяте от времето си, с цел да се солидаризирате с нас – тези, които изгубихме децата си! ".

Припомняме, че Петър Маринашки е приет за отговорен с присъда от 7 януари 2022 година на Пловдивския областен съд в причиняване на злополуката, при която издъхват Тодор Бараков (16 г.) и Виктор Василев (17 г.). Тежкият пътен случай става на 11 ноември 2020 година Маринашки управлявал БМВ след приложимост на наркотично вещество - тетрахидроканабинол (марихуана, канабис), нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност предизвикал гибелта на двете момчета и междинна телесна щета на Николай Лисков.

Пловдивският областен съд постанови присъда от 5 години отнемане от независимост за отговорния лидер и го лиши от право да ръководи МПС за период от 8 години. В Апелативен съд - Пловдив е формирано дело по митинг от Окръжна прокуратура, тъжби на околните на потърпевшите и на самия обвинен против наказването му.

На идното правосъдно съвещание на 9 февруари от 13.30 ч. трябва да бъде показана.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР