НИМХ издаде предупреждения за утре, 17 април, които са в

...
</TD
>НИМХ издаде предупреждения за утре, 17 април, които са в
Коментари Харесай

Предупреждение от втора степен за опасно време за Благоевград и Кюстендил утре

Национален институт по метеорология и хидрология издаде предизвестия за на следващия ден, 17 април, които са в действие за цялата страна. Това сподели информация на Blagoevgrad24.bg  в уеб страницата на институцията.

За областите Кюстендил и Благоевград кодът е оранжев, за всички останали области - жълт. Очакванията са за мощен вятър в Южна България с пориви до 24 m/s, а в Северна - за гръмотевици, значителни превалявания от дъжд, а тук-там и градушки.

През нощта облачността ще е най-вече забележителна, тук-там основно в западните региони с превалявания от дъжд. В Северозападна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще стартира да прониква леден въздух. В останалата част от страната вятърът ще се задържи от юг-югозапад и ще е до сдържан. Минималните температури ще са сред 13° и 18°, по-ниски в северозападните региони, в София – към 13°.

Утре ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-интензивни ще са след обяд и вечерта, като в Западна България се чакат обилни количества. Ще има и гръмотевични стихии и условия за градушки. В Югоизточна България ще се задържи съвсем без превалявания, само че през нощта против четвъртък и там ще завали.

В северозападната половина от страната вятърът ще е до сдържан от запад-северозапад, до момента в който в югоизточната ще се задържи от юг-югозапад и ще е краткотрайно мощен. Максималните температури ще са от към 12° в крайните северозападни региони, до 27° тук-там в Източна България, в София – към 20°. 

Над планините ще е най-вече облачно и основно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд и гръмотевична активност. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува леден въздух, тогава и преваляванията ще се усилят. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 17°, на 2000 m – към 7°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, постоянно забележителна, само че до вечерта ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Ще се задържи топло с оптимални температури сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР