Неочакван обрат претърпя разпоредителното заседание, свързано с предаде репортер на

...
</TD
>Неочакван обрат претърпя разпоредителното заседание, свързано с предаде репортер на
Коментари Харесай

Обрат с делото на дядо Благой, застрелял с пушка Митко Иванов

Неочакван поврат претърпя разпоредителното съвещание, обвързвано с съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Подсъдимият Цветилов бе доведен в залата през вчерашния ден с белезници и съпроводен от чиновници на правосъдна защита.

Припомняме, че при предходното съвещание Окръжен съд - Пловдив промени мярката му от  " задържане под стража “ в " домакински арест “ и наблюдения с електронна гривна. Тогава делото бе върнато на прокуратурата за премахване на процесуални нарушавания в обвинителния акт.

Съдът изясни, че взетото им решение на 29 септември е било анулирано от Апелативен съд, а обвинителният акт е бил поправен. 

Адвокат Драгинова, която пази ползите на пострадалите, изненада всички присъстващи в зала с желанието за отказ на целия правосъден състав. 

Тя изложи изменението на мярката на Цветилов от предходното съвещание, като аргумент и показа, че у клиентите й към този момент имало подбудено зрънце подозрение за пристрастност на правосъдния състав.

Според нея при дефинитивно решение е допустимо съдът да не даде заслужено наказване на Цветилов,  а още веднъж да бъде пристрастен заради напредналата му възраст. 

След 30-минутно закрито разискване правосъдният състав почете настояването и си даде отказ. Съставът не се счете за предобеден по отношение на предходното им решение, само че показа, че подозренията за безпристрастност от пострадалите са дали превес.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР