Небивал наплив от желаещи да се запишат в групата

...
</TD
> Небивал наплив от желаещи да се запишат в групата
Коментари Харесай

Наплив от туристи за първата обиколка на централни гробища

Небивал напор от искащи да се запишат в групата за първата туристическа обиколка на пловдивските централни гробища регистрират от Free Plovdiv Tour. Местата са запълнени безусловно за часове след оповестяването на нестандарния тур. Първата обиколка в траурния парк ще бъде тази събота, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

22 туристи са се записали за необикновената обиколка, която е с мото " Тайните на централни гробища в Пловдив ", заяви екскурзоводът Аделина Калъпчиева. Желаещите били неведнъж повече, само че уредниците считат, че не е редно едновременно да се изсипипе група от 50 туристи и по тази причина лимитирали местата до 20. Все отново създали компромис и записали в допълнение още двама души. 

На Централни гробища почиват политици, общественици, актьори, опълченци и военни. Сред тях са художниците Златьо Бояджиев, Георги Божилов – Слона, създателят на АМТИИ Асен Диамандиев, донорите Анастас Куцооглу и Андон Станев и доста други забавни и значими персони.

В траурния парк е повдигнат монумент на опълченците, починали за свободата на България. Обособено е английско военно гробище, в което почиват 56 английски бойци от разнообразни националности, загинали по време на Първата международна война на доста места на Балканския полуостров. 

По време на обиколката екскурзоводът ще опише за измененията на гробището след Чирпанското земетресение. В беседата ще има информация за ориста на старите турски гробища и доста други забавни данни данни. 

" Траурният парк не е единствено място за тъга и разлъка, само че и за спомен и респект ", означават от Free Plovdiv Tour. Събитието е координирано с Оперативна програма " Траурна активност " и се провежда с тяхно разрешение и поддръжка. Предвижда се ново издание на ексцентричната разходка.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР