Не един, а два въпроса вървят от човек на човек

...
</TD
>Не един, а два въпроса вървят от човек на човек
Коментари Харесай

Заловеният до Пловдив бизнесмен имал таен живот, за който никой не подозирал

Не един, а два въпроса вървят от човек на човек в санданското село Лешница в последните няколко дни. Но обект и на двете питания е един и същи гражданин на обитаемото място. Кой е предприемачът Красимир Хиджев? Това се питат локалните хора. И освен това. Този ли, който може през целия ден да работи с багера си, с цел да изравни терена на собствен комшия, или пък този, дето прави скришен тунел в хотела си за ултрамодерна нарколаборатория за дрога, прикрито от хорските погледи?

" Ние го познаваме като работохолик, който не се стопира. Все нещо строи, все нещо прави. Не може да е със скръстени ръце. Дойде в селото ни преди двайсетина години, отсам е втората му брачна половинка Таня. Той самият е от село Кулата, където е хотелът му. От първия си брак има двама синове, от втория има един наследник, който приключи междинното си обучение. Не сме допускали, че може да се забърка с опиати ", споделят поданици на село Лешница.

Те може и да не са допускали, само че сега хотелиерът Красимир Хиджев е с мярка за неотклонение " задържане под стража " в ареста след решение на Пловдивския областен съд.

Дон Чечи

с небезизвестния под тепетата дилър Янко Камберов, прочут като Дон Чечи от " Столипиново ". Двамата и Ангел Гърдев и Христо Иванов от село Йоаким Груево са договаряли хероин, като по време на договорката е хванат 1 кг от дрогата.

Хиджев е зад решетките след траяла с часове взаимна интервенция на полицейските дирекции в Пловдив и Благоевград. Иванов и Гърдев са взели дрогата от Хиджев, който е бил в Сандански, и са я транспортирали до Пловдив.

По-късно са имали среща с Камберов в Йоаким Груево, с цел да предадат пратката на него. По данни на прокуратурата наркотичното вещество е било предопределено за разпространяване в пловдивския квартал с преобладаващо ромско население " Столипиново ". Обиски е имало и в дома на предприемача.

Униформените са попаднали на още количество дрога. Открит е и дрешникът с тайника, водещ към нарколабораторията. При обиските е открит над 1 кг изсъхнал канабис, подготвен за продажба. В дома му в санданското село Лешница е открит 1 кг хероин, везна и съоръжения за разфасоване и пакетиране на опиата.

Уреди

Хиджев измайсторил скришен тунел в хотела си, където криел достъпа до ултрамодерна нарколаборатория, скрита в землянка. Входът към нея бил зад дрешник с двойно дъно, опрян компактно в стената на една от стаите.

Нарколабораторията била снабдена със скъпи лампи и уреди за произвеждане на изсъхнал канабис. " Разбира доста от строителство, за него не е проблем да измисли такова нещо. Този негов хотел има неприятна популярност още от 90-те години на предишния век и началото на този. Там беше котило на проститутки, а няколко гърци умряха след свръхдоза опиати ", споделят съселяни на Хиджев.

Името му стана скандално известно, откакто прочут наркотрафикант от Меката на дрогата, петричкото село Тополница, редовно го клеветял, че има отношение към бизнеса с опиати. Досега Хиджев не бе залавян с дрога. Няма нищо против него в прокуратурата в Благоевград. Но постоянно има първи път.

Бизнесменът не е конфликтна персона, по-скоро е затворен човек, който приказва малко, относително спокоен е, не е имало случаи, в които да избухва. Нещо, което е особено за множеството хора с повече пари. " Не е и от тези, които подаряват, не е великодушен. Жена му Таня от време на време оказва помощ за разнообразни дела, само че не с огромни суми ", настояват поданици на санданското село, в чийто център е вдигнал къщата си хотелиерът.

Опита с къща за посетители преди марихуаната

Преди 6-7 години се захванал да строи автосервиз, постройката се намира на 600-700 метра от Лешница в посока Сандански. Встрани от нея обособил склад и паркинг за строителна техника - багери, камиони, бетоновоз. С автосервиза обаче не му потръгнало и скоро намерил ново бизнес начинание. Сградата станала приветлива къща за посетители под името " Света Марина ", както се споделя и църквата в село Лешница.

В момента това е един от най-посещаваните обекти в региона на община Сандански. Най-вече притегля посетители ресторантът, в който има към 100 места и се готви доста вкусно. " Аз направих там празненството за рождения ден на внучката. Много наши съселяни, а и освен те организират в този ресторант свои празненства. Петък, събота и неделя е цялостно с народ. Напливът е голям, повече с тази къща се занимава жена му. Сигурно е, че фамилията печели добре от тази активност.

Има и басейн там, през лятото всички деца са там, защото входът е по-евтин от другите басейни в нашия регион ", споделя възрастен мъж от Лешница. Напоследък в селото се приказва, че Хиджев е продал строителната техника и мястото, където я съхранява. Затова тук хората се чудят, че предприемачът се занимава и с разпространяване на наркотични субстанции.

Защото си има законен и печеливш бизнес - и с къщата за посетители, и с хотела. " Макар че няма да бие тъпана, че се занимава с дрога. Не е наша работа да го съдим, пък и нищо неприятно не ни е направил. Напротив - помагаше с багера си и останалата техника на всеки, който го е помолил ", настояват локални хора, представени от " Телеграф ". Но пък Красимир Хиджев ще дава отговор пред съда, задето е погазил закона, минавайки по " тъмния тунел " на престъпността.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР