Не е добре местната власт да е единствената стабилна в

...
</TD
>Не е добре местната власт да е единствената стабилна в
Коментари Харесай

Тасков: Не е добре местната власт да е единствената стабилна в страната, така общините няма да могат да работят спокойно

Не е добре локалната власт да е единствената постоянна в страната. Хубаво е всички да са постоянни, с цел да може общините да работят умерено. Това сподели на конференция ръководителят на Общински съвет – Благоевград по отношение на новината, че в България още веднъж ще има предварителни парламентарни избори, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

" Много се надявам да не се намираме при започване на цикъл от избори, тъй като напълно скоро преживяхме това. Новината, че ще има избори е неприятна. До последно се надявах, че ротацията ще се реализира по ред аргументи. Смятам, че през последните 9 месеца в страната имаше политическа непоклатимост, което беше добре и за общините. Все отново дано не забравяме, че за първи път посредством Бюджет 2024 година получихме опция за реализирането на значими планове “, сподели още той.

означи, че във връзка с локалната власт това е била значима стъпка, по тази причина се надява, че служебното държавно управление няма да се окаже спънка за реализацията на плановете, а изборите за съставянето на ново държавно управление ще са по-скоро, тъй че да се получи изясненост по какъв начин ще продължи България.

Председателят на локалния парламент напомни, че точно посредством средствата от Бюджет 2024 година в Благоевград би трябвало да бъде осъществена рехабилитация на 28 улици, междублокови пространства, ремонт на детска градина и други.

" Това са значими планове за общината и града ни. Ясно е, че изборите са неизбежни, само че нека бъдат възможно най-скоро “, разяснява Тасков.

От думите му стана ясно, че Община Благоевград възлага големи надежни и на програмата " Развитие на районите “, по която ще има опцията да получи до 85 млн. л. Крайният период за поддаването на плановете е до 9 май, а класирането ще бъде в края на годината. Тасков добави, че и тези планове са доста значими, защото съгласно условията 30 % от тях би трябвало да са с устременост за справяне с климатичните промени, 30 % пък са за обучение, опазване на здравето и обществени услуги.

" Трябва да представим планове, които да са предпазени, с цел да спечелим това, което е планувано за града ни “, разясни той.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР