Не е добре да се лъже, дори когато искаш да

...
</TD
>Не е добре да се лъже, дори когато искаш да
Коментари Харесай

Демерджиев: Кое наложи смяната на началника на 8-о РУ-София?

Не е добре да се лъже, даже когато искаш да обслужиш нечия кадрова политика. Днес беше поискана оставката на началника на 8-о РУ-София за пропуски в работата по едно разследване, обвързвано с ликвидиране. Важно е да се знае, че той е назначен на 1 ноември 2022 година. Това написа бившият длъжностен вътрешен министър в пост в Фейсбук страницата си. 

По думите му " убийството, поради което през днешния ден беше обявено, че му е поискана оставката, е осъществено на 04.04.2022 година, а дознанието е поето от Столична дирекция на вътрешните работи към месец след назначението му ".

" Възниква въпросът от кого би трябвало да се търси отговорност за работата по това разследване?! Възниква въпросът кой е виновен за работата по това разследване и дали това е началникът, чиято оставка беше поискана?! ", пита той.

Демерджиев дава и " малко предистория “. " В края на октомври 2022 година разгласих, че променям 7 от 9 шефове на районни в София, измежду тях и началника 8-о районно управление (на МВР). Днес управлението на Министерство на вътрешните работи " смъкна доверието си " и изиска оставка от същия човек за нещо случило се на 4 април 2022 година Или другояче казано - над половин година преди да заеме поста “, изяснява той.

Става ясно също по този начин, че претекстът на Демерджиев да освободи седемте началника е точно " слаб надзор и неприятна организация в поверените им ръководства ".

" Сегашното управление нямаше потребност да се престарава. Тази работа с отговорността към този момент беше свършена. Остава открит обаче въпросът, кое наложи промяната на началника на 8-о РУ-София през днешния ден и кой кадрува в Министерство на вътрешните работи?! ", написа още някогашният длъжностен министър.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР