Най-големият инфраструктурен проект на Пловдив тъне в обществена мъгла. Оказва

...
</TD
>Най-големият инфраструктурен проект на Пловдив тъне в обществена мъгла. Оказва
Коментари Харесай

Неясноти около най-големия инфраструктурен проект на Пловдив

Най-големият инфраструктурен план на Пловдив тъне в социална мъгла. Оказва се, че жителите не са осведомени с значими въпроси, които касаят битието им. Ето какво написа четец на Plovdiv24.bg :

" Здравейте, локална медия с огромно публично значение! Моля Ви да изискате от Община Пловдив, регион " Централен " да изложат посредством Вас пред всички жители плана, по който се работи, за реализирането на автомобилния подлез под Централна ЖП гара в центъра на града, тъй като на никое място не излиза наяве кой е определеният заключителен вид на осъществяване на обекта и по какъв начин той ще би трябвало да наподобява дефинитивно след завършването на строителството му.

Кога се чака да приключат напълно строително-монтажните действия и какъв е линейният график за осъществяването им - какво да чакат жителите в околните месеци да бъде свършено, какви промени ще настъпят във краткотрайната организация на придвижване към обекта?

Какво включва цялостният и краен план като реализация на терен, кои прилежащи улици и булеварди в непосредствена непосредственост до градежа ще бъдат наранени и по какъв метод?

Ще има ли местни платна, свързващи бул. " Васил Априлов " с кръговото кръстовище на Централна гара?

Ще бъдат ли ремонтирани улиците в квартала от северната страна на пробива (ул. " Кавала ", " Тракия ", " Филип Македонски ", " Д-р Никола Ковачев " и ул. " Велико Търново " ), както и от южната страна на подлеза (ул. " Бяло море ", ул. " Димитър Талев ", ул. " Кукуш ", ул. " Македония ", ул. " Калиакра " ) - те ще бъдат ли разкопавани и по-късно преасфалтирани или преподредена тяхната паважна настилка?

Има още доста и други въпроси, които би трябвало да се зададат, само че се надяваме, че все още ще получим последната и най-актуална информация от способените лица по отношение на всичко, обвързвано с пробива под Централна гара, което е ясно до момента, както и ще чакаме гласност от виновните страни, относно бъдещите действия. Благодаря Ви! "

Проверка на Plovdiv24.bg сподели, че информацията в огромна община е нищожна, макар че планът действително се осъществя по гледище точно на градската администрация от преди години.

Кметът на регион " Централен " разполага с малко по-конкретни данни. Предвижда се към настоящето кръгово да има така наречен " уши " в двете направления с по две ленти. Обходният колектор на бул. " Христо Ботев " ще мине и в западната част от бул. " Васил Априлов ". Улица " Д-р Никола Ковачев ", на която е входът на ДГ " Зора ", ще бъде възобновена с нови настилки и тротоари. 

Стаменов счита, че работата върви с положителни темпове и  обектът е кондензиран с машини и жива мощ. Линейният график за строително-монтажните работи по жп линиите не засягат самия пробив. Обектът би трябвало да бъде приключен до 31.12.2023 година

Какво дадоха отговор от НКЖИ на поставените въпроси - очаквайте в последваща публикация.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР