Народно читалище Ереван 2022“ и Инициативен комитет за опазване на

...
</TD
>Народно читалище Ереван 2022“ и Инициативен комитет за опазване на
Коментари Харесай

В Бургас предстои изложение на ретро радиоапарати

Народно читалище " Ереван 2022 “ и Инициативен комитет за запазване на военноисторическата памет – Бургас провеждат благодарение на Община Бургас ревю на радиоапарати и свързочна техника, създавани в България преди 1955 година, част от тях употребявани в българската войска.

Събитието ще се състои на 13 и 14 април, събота и неделя, във Военен клуб – Бургас. Важна част от изложбата ще бъдат радиоапаратите " ТУЛАН “. Те са първите, създавани в България. За Бургас е горделивост, че тази иновация произлиза отсам. Собственик и производител на марката " ТУЛАН “ е локалната фамилия Пренерови. Нейни представители ще участват на откриването на изложбата. Името " ТУЛАН “ е абревиатура, означаваща " Трудолюбието и упоритостта стартират интензивност и прогрес “.

Регионален държавен списък и Регионален исторически музей ще дават на посетителите богата информация по тематиката за радиоапаратите. В ревюто ще вземат участие радиолюбители от София, Пловдив, Велико Търново, Бургас, Горна Оряховица, Сливен, Кюстендил и други За присъединяване са поканени и най-младите – ученици на механически гимназии.

Част от ревюто ще бъде богата сбирка от фонда на Военноморските сили на Република България. Ще бъде проведен и базар на някои от предоставените експонати.

" Заповядайте на ревюто! Ще се постараем да създадем първите пролетни дни в Бургас още по-слънчеви с музикален привет от читалище " Ереван 2022 “, хубава музика, фотоси. Във фоайетата на Военен клуб е експонирана и галерия на участниците в осмия народен конкурс НА МИРА В СВЕТА! “, споделят уредниците.

Посетителите са добре пристигнали на 13.04.2024 година – от 14.00 часа, и на 14.04.2024 година – до 14.00 часа. Официално разкриване и показване – на 13.04.2024 година, събота, от 17.00 часа.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР