Народният представител от “Възраждане , избран от Пловдив, алармира за

...
</TD
>Народният представител от “Възраждане , избран от Пловдив, алармира за
Коментари Харесай

Депутат: Циркулира много притеснителна информация, касаеща най-мащабния проект в Пловдив

Народният представител от “Възраждане ", определен от Пловдив, сигнализира за получени сигнали за нередности при реализацията на инфраструктурния план, касаещ пробива на Централна гара. 

“Пробивът на Централна гара в Пловдив е един от най-значимите планове за възстановяване на усложнения превоз в града. Ремонтните дейности натоварват пътната конюнктура в целия град.

Първоначално бе планувано въпросният пробив да завърши към април месец тази година, по-късно – до края на годината, а сега, изобщо не е ясно по кое време ще се случи това. Причините са доста, като се стартира от погрешно обмисляне и се стигне до липса или по-точно незадоволително финансиране. Разбира се, не би трябвало да забравяме и незадоволителния потенциал на определената компания реализатор ", разяснява на среща с жители Георгиев. 

Той уточни още, че в Пловдив настойчиво се популяризира информация, съгласно която при осъществяването на дейностите, съпътстващи самия пробив, е открита археология. Този факт, обаче, не е бил разгласен. Поради терзание, че новооткритата археология ще забави извънредно доста построяването на транспортната връзка, дейностите са траяли, все едно нищо не е било открито, като се правят всички планувани действия и откритата археология, евентуално се унищожава или затрупва при осъществяването на изкопните работи. 

“Ние от “Възраждане " извънредно доста ценим културно-историческото завещание на страната ни. Ако тези съмнения се потвърдят и се окаже, че от локалната власт унищожава исторически артефакти от национално значение, с цел да изпълнят и осъществят този инфраструктурен план, ще реагираме неотложно и няма да допуснем това да се случи.

Вече съм внесъл въпрос до министъра на културата, както и ще сезирам всички виновни и отраслови институции, които имат отношение по тематиката и ще настояваме да се извърши инспекция. Пловдив е най-старият “жив " град в Европа и шестият най-стар град в света. Според английски археолози, нашият град се подрежда незабавно след градове като Йерихон, Библос и Дамаск.

Вторият град в България е посещаван от съвсем милион туристи на годишна база и те не идват поради мудните, неосъществени и постоянно корупционни инфраструктурни планове, а поради културата, изкуството, историята и духа на неповторимия ни град. Няма да позволим локалната власт да унищожи това ", разяснява още на среща с жители, националният представител от “Възраждане ",.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР