Народните представители и се срещнаха с директора на Регионалния археологическия

...
</TD
>Народните представители и се срещнаха с директора на Регионалния археологическия
Коментари Харесай

БСП Пловдив: Бившата сграда на БНБ да стане музей на Пловдив

Народните представители и се срещнаха с шефа на Регионалния археологическия музей доцент доктор във връзка със статута на някогашната постройка на Българска народна банка в града под тепетата. Още в акцията за изборите през април 2021 година социалистите оповестиха, че тя би трябвало да бъде предоставена, с цел да се направи музей на Пловдив.

Срещата беше по самодейност на двамата народни представители по отношение на това, че кметът на града е трансформирал мнението си, откакто през лятото разгласи, че ще бъде дадена на РАМ – Пловдив. По информация на двамата депутати тя ще бъде дадена на частна компания.

Директорът на музея разяснява с гостите си нуждата за по-голямо място, където да могат да бъдат ситуирани експонатите, благосъстоятелност на РАМ – Пловдив, един от които е и Панагюрското златно богатство. Голяма част от благосъстоянията, които имат, са на съхранения в трезорите на историческия и археологическия музеи в София, както и във военното отделение против РАМ – Пловдив. Двамата народни представители обявиха своята угриженост и увериха шефа, че твърдо ще отстояват статутът на някогашната постройка на Българска народна банка да бъде изменен от частна в обществена общинска благосъстоятелност, като спомагателна гаранция, че към този момент декларираните планове ще бъдат изпълнени и постройката няма да попадне в частни ръце.

Тази тематика беше разисквана и на Градския съвет на левицата, който се организира през вчерашния ден вечерта. Освен доклада за изборите на форума се дебатираха и разясниха и позиции, които да са приоритет на Българска социалистическа партия в Пловдив. В идващите дни съветът за локална политика по просвета към Горско стопанство ще изпрати предложение до ръководителя на Общинския съвет на Пловдив да предложи на общинските съветници да бъде изменен статутът на някогашната постройката на Българска народна банка в обществена общинска благосъстоятелност, с което ще се стопират дейностите тя да бъде предоставена на частни лица.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР