Написването на “Върви народе възродени е едно от най-важните неща,

...
</TD
>Написването на “Върви народе възродени е едно от най-важните неща,
Коментари Харесай

Пенчо Милков: Написването на Върви народе възродени е едно от най-важните неща, които са се случвали за първи път в Русе

Написването на “Върви народе възродени " е едно от най-важните неща, които са се случвали за първи път в Русе. Това написа кметът на Русе след грандиозния концерт в чест на Стоян Михайловски и 132 години от написването на учебния химн. 

В концерта се включиха над 150 русенски възпитаници, които изпълниха творби, написани от Михайловски, както и български възрожденски песни и фолклорни творби. В края на събитието всички участници излязоха на сцената, с цел да изпълнят всеучилищния химн " Кирил и Методий “, по-познат като " Върви, народе възродени ".

Ето какво още написа Милков във Фейсбук:

Делото на русенския преподавател Стоян Михайловски остана вечно в историята и сърцата на българите.

А тази година сложихме началото на една традиция по концепция на учителката и общински консултант Татяна Нахабедян, на която бих желал особено да благодаря!

Всяка година по това време към този момент ще имаме седмица на респект към Стоян Михайловски и българския всеучилищен химн с разнообразни вълнуващи събития.

Днес беше концертът, който организирахме дружно с РУО-Русе с присъединяване на повече от 150 възпитаници от 23 русенски учебни заведения.

Вярвам, че в сърцата ни ще останат вечно думите на Михайловски, написани в класната стая на Русенската мъжка гимназия - " Народността не пада там, дето знаньето живей! "
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР