Напълно разрушена е старата сграда в центъра на Пловдив, за

...
</TD
>Напълно разрушена е старата сграда в центъра на Пловдив, за
Коментари Харесай

Това остана от старата сграда до Понеделник пазара

Напълно разрушена е остарялата постройка в центъра на Пловдив, за която Plovdiv24.bg ви. Тогава за идното й срутване заяви общественикът Чило Попов.

Къщата се намираше на ул. " Патриарх Евтимий “ сред " Понеделник пазара " и бул. " Цар Борис Трети Обединител ". Старата постройка от години бе оставена на произвола на ориста.

" Бруталното разрушение на историята на града ни продължава с цялостна мощ! Прекрасен образец на еклектика сред неокласицизъм, неоелинизъм, национални детайли и пропорции, с изписани на ръка от остарели майстори тавани, знак на прехода от българския възрожденски жанр към световна архитектура, в подножието на Стария град и част от типичните здания от някогашната Гръцка махала.

За жал, очите и ушите на районния кмет, на Общината, на РДНСК, на НИНКН и на всички, имащи отношение, които можеха да я спасят са затворени.  Според тях всичко постоянно е законно, всичко е тествано, те са чисти.

Важното е, че всичко е законно. Някой ден, напълно законно ще ни изгонят и от личните ни къщи, в случай че не им ги дадем, с цел да разрушат и тях.

Вижте я за последно... ", написа Чило Попов в страницата си във фейсбук в събота, 2 март.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР