Нанася се антикорозионна защита по стоманената конструкция на пътното платно

...
</TD
>Нанася се антикорозионна защита по стоманената конструкция на пътното платно
Коментари Харесай

Нанася се антикорозионна защита по стоманената конструкция на Дунав мост при Русе

Нанася се антикорозионна отбрана по стоманената структура на пътното платно при главния ремонт на Дунав мост при Русе. В интервала от 7-и до 13-и август по съоръженото е осъществен ремонт на 20 съществуващи стоманобетонни панели и са сложени нови 18 панела. Монтирани са болтови дюбели, армировка и кофраж за закрепване на стоманобетонни панели.

През идната седмица графикът на действия по моста планува пясъкоструене по стоманена структура, ремонт и монтаж на стоманобетонни панели и монтаж на болтови дюбели, армировка и кофраж за захващане на стоманобетонни панели, заяви АПи.

Основният ремонт на Дунав мост при Русе започва на 10-и юли, в права с дължина към 200 м в лентата за вход в България. Трафикът в нея е стеснен и придвижването минава в лентата за излаз в посока Румъния и се контролира от сигналисти. Строителните действия се правят без прекъсване на придвижването и оборудването няма да се затваря. На обекта се работи всекидневно по 10-12 часа дневно, през светлата част от денонощието. Работният развой се провежда и прави по този начин, че транспортните средства да минават поетапно в двете посоки в платното, в което не се работи.

При главния ремонт на оборудването оптималната позволена широчина на преминаващите транспортни средства е 2,75 м, а общата маса е до 60 тона. Извънгабаритни транспортни средства не минават.

За повишение на сигурността АПИ работи в непрекъсната съгласуваност и тясно съдействие с Гранична полиция, Агенция " Митници “, ИА " Автомобилна администрация “, община Русе и Областната администрация на Русе. Апелът към водачите и жителите на Русе е да проявят схващане и самообладание, да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и да не подхващат рискови изпреварвания, с които да застрашат сигурността и живота на всички пътуващи.

Актуална информация за ремонтните действия може да бъде открита в специфичната секция " Информация за ремонта на Дунав мост “ на интернет страницата на Агенция " Пътна инфраструктура “. Екипът на Агенцията ще подава регулярна настояща информация за ремонта на оборудването и е разполагаем за спомагателни въпроси и разяснения. Само по този начин ще бъде обезпечено точното, точно и правилното информиране на всички пътуващи.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР