Наложената от Управляващия орган на Оперативна програма Околна среда 2014

...
</TD
>Наложената от Управляващия орган на Оперативна програма Околна среда 2014
Коментари Харесай

Община Русе няма да получи желаните милиони за нови тролейбуси

Наложената от Управляващия орган на Оперативна стратегия " Околна среда 2014 – 2020 година " (УО ОПОС) финансова промяна по публичната поръчка " Изпълнение на действия за възстановяване качеството на атмосферния въздух на Община Русе посредством закупуване, доставка и въвеждане в употреба на електрически транспортни средства - 12 (+/- 1) метрови тролейбуси ", беше дефинитивно анулирана от Върховния административен съд. Според Върховен административен съд корекцията в размер на 3,55 млн. лева или 25 % от допустимите разноски на контракта сред " Общински превоз Русе " ЕАД и " Биофрог ЦЗ " ЕООД на стойност 14 212 500 лв. без Данък добавена стойност, е наложена без съображение, заяви общината .

Решението на съда не предстои на обжалване и удостоверява отсъждането на русенския Административен съд, който откри за голословен и в несъгласие на относимите материалноправни разпореждания извода на Управляващ орган, че е налице позволено нарушаване по контракта.

Припомняме, че гореспоменатата социална поръчка е по изпълнявания от Община Русе план " Подобряване качеството на атмосферния въздух посредством закупуване и доставка на електрически транспортни средства за шосеен превоз – електрически рейсове и тролейбуси за Община Русе ". Той е в партньорство с " Общински Транспорт Русе " ЕАД, а главната му цел е запазване на околната среда и понижаване на ФПЧ 10 посредством възстановяване характерностите на транспортните средства, обслужващи общинския превоз на територията на общината. В рамките на плана към този момент са закупени и доставени 20 електрически рейса и 15 тролейбуса, 20 станции за зареждане в тролейбусното хранилище и 4 станции за бързо зареждане.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР