Наистина съществува опасност от епидемия от морбили в Пловдиска област,

...
</TD
>Наистина съществува опасност от епидемия от морбили в Пловдиска област,
Коментари Харесай

Шефът на пловдивските джипита с притеснителна информация за три болести

" Наистина съществува заплаха от зараза от морбили в Пловдиска област, поради отрицателното отношение на българското общество към ваксинирането. Не единствено при 12-годишните деца, само че и при дребните бебета, родителите им отхвърлят да ги ваксинират против морбили, заушка и рубеола ".Това сподели доктор Костадин Сотиров, Председател на общопрактикуващите лекари в Пловдив, пред Plovdiv24.bg  по мотив.

Според него трите заболявания имат тежко отражение върху здравето на децата, а морбили и върху живота им.

" Умират 1 на 1000 деца и ние това нещо го преживяхме напълно скоро - 2010 година, когато починаха 24 деца. Загинаха в това число и бременни дами 3 или 4 бяха, не си припомням, дружно с бебенцата си ", разяснява още Сотиров.

На въпроса дали нежеланието за имунизация се дължи на загубата на доверие у хората във имунизацията след пандемията от COVID-19, той отговари: " То се ускори след ковида, само че съществуваше и преди този момент. В резултат на дейни антиваксинационни кампании, които се организират от компании, произвеждащи и продаващи хранителни добавки ".

Председателят е на мнение, че те залъгват хората посредством изявления, твърдящи, че имунизациите са или нездравословни, или неефиктивни, които впоследвие убеждават, че  за повишение на имунитета може да се пие дадена добавка.

" Тези компании пускат посредством разнообразни групи сходни известия, които са завоалирани и по този начин се популяризират по обществените мрежи неконтролирано с подправена информация, която е с една единствена рекламна цел: да се усилят продажбите на компанията, произвеждащи и дистрибутиращи хранителни добавки.

Дори съвсем наскоро, преди два месеца, може би, имаше сходна рекламна акция, в която към този момент и компанията, дистрибутираща хранителни добавки, плащаше на преподаватели в университетите. Един доц. акушер-гинеколог от Университета в Плевен, от негово име, е писал, не е подправена публикация. Той разгласява информация, в която завоалирано се споделя, че ваксината срещу човешкия папиломавирус не прави задоволително добра работа, само че тази хранителна добавка, която еди коя си компания предлага и " аз употребявам - лекува вируса ", което е машинация. Дали някой ще му потърси вече сметка не мога да кажа ", добави още доктор Сотиров.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР