Над 60 деца участваха днес в арт хепънинга На брега

...
</TD
>Над 60 деца участваха днес в арт хепънинга На брега
Коментари Харесай

Над 60 деца взеха участие в арт хепънинга на Кея в гр. Русе

Над 60 деца участваха през днешния ден в арт хепънинга " На брега на Реката " на Кея в гр. Русе. Съвместната самодейност на Сдружение с нестопанска цел " Дунавско зарево ", Регионалната ревизия по околната среда и водите – Русе и Дворецът на децата е отдадена на Международния ден на река Дунав и мина под мотото " Пазете Дунава наследник ".

На брега на реката беше експонирана сюжетна художествена галерия с част от рисунките, отличени в състезанието " Приказният свят на природата ", иницииран от Сдружение с нестопанска цел " Дунавско зарево ", в който са се присъединили над 700 участници. Проведе се блиц-викторина " Познавате ли река Дунав ", в която децата демонстрираха знания за реката, а от Двореца на децата организираха занимателни водни научни опити, оповестиха от  " ДунавМост "  

В ролята на жури и наставник влезе русенският художник Валентин Георгиев, ръководител на СБХ - Русе. Малките художници рисуваха на асфалт, блокчета и върху мидени черупки. Организаторите наградиха най-хубавите и дейни създатели.

По-рано през днешния ден и кметът на Русе Пенчо Милков уважи празничния ден със специфичен пост в своя Фейсбук профил. Вижте  .
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР