Над 4600 жители на Пловдив и областта получиха персонален идентификационен

...
</TD
>Над 4600 жители на Пловдив и областта получиха персонален идентификационен
Коментари Харесай

Все повече пловдивчани се възползват от тази услуга на НАП

Над 4600 поданици на Пловдив и региона получиха личен идентификационен код (ПИК) от Национална агенция за приходите през първите два месеца на тази година. Интересът към ПИК нараства с напредването на данъчната акция по обявление на приходите на физически лица и в очакване на по този начин наречената " авансово попълнена декларация “, разясняват данъчните.

От Национална агенция за приходите припомнят, че потребителите, които имат ПИК, само че са го не запомнили, могат да го възстановят единствено с едно позвъняване на осведомителния телефон на приходната организация: 0700 18 700 или на 02/98596801 за чужбина, като изберат меню 6 – " Информация с ПИК “ и под меню 3 – " Забравен ПИК “.

Необходимо изискване е клиентът да има достъп и да употребява все още електронния си адрес, който е декларирал при издаването на персоналния си код. След свързване с съветник от Информационния център и след надеждна идентификация, потребителят ще получи краткотраен ПИК, с който ще може да влезе в е-услугите на Национална агенция за приходите, да вкара нов код и да го удостовери.

На имейл адреса си клиентът ще получи линк за активация на прелюдия код, след което ще може да употребява над 60 типа електрони услуги, предоставяни от Национална агенция за приходите.

В случай че потребителят няма достъп до електронния си адрес, посочен при издаването на ПИК, би трябвало да попълни и подаде заявление за приемане на нов в комфортен за него офис на приходната организация. Издаването лишава единствено няколко минути, като от съображения за сигурност кодът се дава персонално на клиента или на упълномощено от него лице в запечатан плик. Причината е, че всички дейности, осъществени с ПИК, в това число подаване на годишни данъчни заявления, се смятат за саморъчно подписани от лицето.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР