Над 4,2 млн. лв. са постъпилите в общината приходи от

...
</TD
>Над 4,2 млн. лв. са постъпилите в общината приходи от
Коментари Харесай

Синя зона се оказа по-печеливша, отколкото община Пловдив е предполагала

Над 4,2 млн. лева са постъпилите в общината доходи от активността на Оперативна програма " Паркиране и репатриране " от януари до юни. Ако се запазят същите темпове, събраната предходната година рекордна сума от 8,3 милиона се обрисува освен да се резервира, само че и да бъде надмината.

" С над 2 милиона лв. повече са приходите от платеното паркиране спрямо 2019 година – макар че от 2018-а насам цените не са увеличавани. Един час престой в " Синя зона " си е все два лв., не е променяна и цената на общинските паркинги ", разяснява кметът, откакто му бяха показани докладите за първото полугодие. 

Според него " Синя зона " значително извършва задачите, поради които e основана още през 2009 година – ограничение на трафика и въвеждане на ред при паркирането в централната градска част. Към нея към този момент са приобщени над 100 улици с над 2200 паркоместа, като на всички живеещи в тези квартали е предоставена опция за абонамент на атрактивни цени. Присъединяват се и пътни прави в регионите " Северен " и " Западен ", където в последно време също се регистрира засилено напрежение в трафика и паркирането.

" Има опция и за по-евтино паркиране при възнаграждение посредством паркинг автоматите – 1 лев за 30 минути. След последната социална поръчка за нови 15 паркомата общият им брой ще нарасне на 98, тъй че цялата " Синя зона " ще бъде обхваната. Тези машини, наред със SMS-ите, стават все по-предпочитано средство за възнаграждение.  Така субективният човешки фактор внезапно губи преобладаващото до наскоро въздействие ", означи шефът на " Паркиране и репатриране " инж. Ненко Калакунов.

Заместник-кметът по превоз добави, че неслучайно в стартиралия план за надграждане на електронно-билетната система в градския превоз е включено и платеното паркиране.

" Защото когато приказваме за смарт сити, за градска подвижност от нов вид, би трябвало да предоставим опцията посредством едно мобилно  приложение да се заплаща и паркирането, и билетът в градския превоз, и наемането на електрически скутер и велосипед ", сподели Чонов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР