Наближава черния петък, където всеки втори българин е решен да

...
</TD
>Наближава черния петък, където всеки втори българин е решен да
Коментари Харесай

Магазините по главната улица на Пловдив: Реални намаления или търговски трик?

Наближава черния петък, където всеки втори българин е решен да се възползва от пониженията в комерсиалната мрежа. Невинаги обаче зад отстъпките се крият действителните цени.

На основната улица на Пловдив също изобилства от витрини, изкушаващи потребителите да си купят понижена стока, само че в действителност ли е такава? Според Стоянка Грибачева, основен специалист в КЗП, доста постоянно става дума за действителни отстъпки, само че има и открити нарушавания.

" Понякога са оповестени проценти понижения, които са много по-различни от действителните. Има и изкуствено повишени цени на артикули, които след това да бъдат свалени за така наречен понижение. Тези артикули би трябвало да бъдат проследени, че най-малко един месец са се продавали на една цена, с цел да бъдат след това понижени ", изясни тя пред NOVA.

Съветът на специалистите е потребителите да внимават - да гледат етикета и цената на него - дали има остаряла, задраскана цена и понижена - нова. Периодът на понижение не би трябвало да е по-дълъг от един месец и по-кратък от един работен ден. А при подозрения потребителите следва да алармират на КЗП. 

Сред най-честите нарушавания са липса на оповестяване на съответните артикули, които са понижени, както и неявяване на двата етикета - яреди и след понижения. Потребителите нямат право да върнат стока, закупена в " черен петък ", в случай че търговецът категорично не се съгласи. А при закупуване онлайн това може да се случи в 14-дневен период.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР