На Велики четвъртък дворът на митрополитския храм Св. Марина се

...
</TD
>На Велики четвъртък дворът на митрополитския храм Св. Марина се
Коментари Харесай

Деца боядисваха яйца в митрополитския храм в Пловдив

На Велики четвъртък дворът на митрополитския храм " Св. Марина " се извърши с деца, които боядисаха голям брой червени яйца, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

" Най-хубавото в този ден сте вие, благи деца. Вие сте хубостта на света. Вие сте нашите цветя. Бог е незабележим. Бог е дух. Никой не може да ограничи този дух в пространството и да го спре да пристигна до сърцето на всяко дете. Бог е обич и желае спасението на всички ни, само че Исус най-вече от всички обича децата ", показа в приветственото си слово той.

Митрополит  разказа на събралите се каква е историята на аленото яйце.

" Св. Мария Магдалина решила да иде при император Тиберий и да му кажа, че Христос е възкръснал. Той не повярвал, тъй като бил богохулник и решил да направи опит. При император не се стъпало с празни ръце, а Магдалина била бедна и му носела едно яйце бяло. Той на смешка й споделил, че в случай че Христос е възкръснал, в действителност това яйце ще стане алено. В този момент яйцето станало алено ".

След описа всички присъстващи дружно споделиха молитвата " Отче Наш ", а по-късно децата запретнаха ръкави и боядисването стартира. Митрополит мина през всички деца и сложи алено кръстче на челото на всяко едно.

" По моята логичност е малко мъчно. Не ми се получи нещо и яйцето се спука ", сподели пред кореспондент едно от тях. 

" Не е мъчно да се боядисват яйца. Това нещо може да се усвои още на 5 години ", отвърна го друго.

Повече за атмосферата можете да видите във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР