На среща в началото на годината бяха основните проблеми при

...
</TD
>На среща в началото на годината бяха основните проблеми при
Коментари Харесай

Проблемите на пътниците с нередовния транспорт до близки пловдивски села продължават

На среща при започване на годината бяха главните проблеми при организирането и реализирането на публичния междуселищен превоз, а точно, че дребни и отдалечени обитаеми места от общините в област Пловдив са изключително наранени от нередовния превоз като селски крайни точки, а тук-там той напълно липсва.

На тази среща беше подложен и въпросът за, на който Областният шеф на Пловдив съобщи: " Пловдив ще има държавна автогара. Очаква се приемането на лиценз “.

Тя ще бъде разположена на Централна гара Пловдив и ще реши казуса с размера на таксите на рейсовете, които правят междуселищните транспорти и както законът изисква, ще бъде начална, междинна и последна спирка за тях.

Докато обаче се чака приемането на лиценз на автогара " Север " доста възпитаници и служащи чакат, с цел да се приберат по домовете си в обитаемоте места от района. Едни се оплакват от неточен превоз, други, че рейсовете не стопират в автогарата, а трети недоволстват от занемареното положение на обектите.

" Аз пътувам в направление Старосел. Има три рейса. Този, който е в три и половина следобяд през днешния ден, най-редовно закъснява. Идва в 4, 4 и 15...И автогара " Север “, и автогара " Юг “ не са в цветущо положение "

" Редовно пътувам. Бих споделила, че се желае много поддръжка. Доста са изостанали като цяло ".

Средната цена за влизане на рейс в автогара в Пловдив сега е 11 лева, което затруднява доста превозвачи и те редуцират броя на автобусите по линиите. Така с изключение на от сектора, пострадали са и хората от отдалечените от града места.

" Сега сега последният автобус е в осем и половина, което не е добре, тъй като има деца, които посещават школи, уроци. Има хора, които желаят да отидат на спектакъл и би трябвало да се приберат с такси ", сподели пред Българска национална телевизия Даниела Стоилова, кмет на село Браниполе.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР